Metro-portal.hr

objavljeno 04.12.2019. 13:01:00
SAVJETI

Bademovo ulje - najbolje od prirode za hladne dane

Obiluje vitaminom A, E, omega-3 masnim kiselinama i cinkom koji zajedno stimuliraju proizvodnju novih stanica kože

Bademovo ulje je sjajno za kožu
Bademovo ulje je sjajno za kožu (Arhiva)

Bademovo ulje tradicionalno se koristi u prevenciji ili ublažavanju strija u trudnoći, vraća koži vlagu i elastičnost, omekšava zadebljana područja na koži i odgađa pojavu bora. 

Bademovo ulje dolazi u dvije varijante - gorko i slatko, ovisno o plodu iz koje je dobiveno (razlikujemo gorki i slatki badem). Za kožu je bolje ulje slatkog badema.

Obiluje vitaminom A, E, omega-3 masnim kiselinama i cinkom koji zajedno stimuliraju proizvodnju novih stanica kože, preveniraju stanična oštećenja, usporavaju proces starenja, hidriraju kožu te "brišu" ožiljke od akni te ostala oštećenja. 

Djelovanje

Antiupalna svojstva bademovog ulja pomažu ublažiti podočnjake i smanjiti vrećice pod očima. Svakodnevnom uporabom ovog ulja poboljšat ćemo tonus kože, vratiti joj vlagu i elastičnost, što je osobito bitno zimi kada je koža izložena negativnim okolišnim utjecajima - hladnoći, ali i suhom zraku od grijanja. 

Savjeti za upotrebu

Bademovo ulje možete nanijeti na kožu nakon tuširanja. Nemojte se potpuno posušiti ručnikom jer će se u doticaju s vodom ulje pretvoriti u finu emulziju koju će tijelo lakše upiti. 

Bademovo ulje možete koristiti i kao sredstvo za uklanjanje šminke. Jednostavno ga nanesite na vaticu i očistite lice, vrat i dekolte. U hladnim zimskim mjesecima pojačajte djelovanje svoje kreme za lice tako što ćete u nju dodati par kapi ovog bogatog ulja. 

04.12.2019. 13:01:00
http://metro-portal.hr/bademovo-ulje-najbolje-od-prirode-za-hladne-dane/122301/