Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2020. 15:01:00
SAVJETI

Bademi su najbolje grickalice

Ne samo da su ukusni, hrskavi i zasitni, nego su i zdravi, pa čak i ako ih malo previše pojedete, pojest ćete zdravu namirnicu

Odlični su za organizam
Odlični su za organizam (Arhiva)

Nekada vas uhvati neodoljiva želja za grickanjem, koja je toliko jaka da ne možete razmišljati ni o čemu drugom i posežete za nekim slasnim grickalicama, a nakon što ih pojedete, imate groznu grižnju savjesti jer znate da su nezdrave?

Čini se da postoji odlično rješenje za „apadaje grickanja zbog kojih nećete imati grižnju savjesti. Umjesto grickalica jedite - bademe

Ne samo da su ukusni, hrskavi i zasitni, nego su i zdravi, pa čak i ako ih malo previše pojedete, pojest ćete zdravu namirnicu, koja neće štetiti zdravlju organizma. Ipak, zbog njegove kaloričnosti veće količine mogu debljati.

Konkretno, 30 grama badema sadrži 161 kaloriju, oko 13 grama nezasićenih masnoća, 3,4 grama vlakana, odličan su izvor kalija, kalcija, magnezija, fosfora, željeza i vitamina E. Također, bogati su antioksidansima, koji pomažu u prirodnoj regulaciji šećera u krvi.

Konzumiranje badema povećava razinu energije u organizmu te izgradnju mišićnog tkiva. Jedna šaka badema srednje veličine ima više proteina nego jedno jaje srednje veličine, a magnezij i bakar limitiraju slobodne radikale, koji ometaju mitohondrije.

27.01.2020. 15:01:00
http://metro-portal.hr/bademi-su-najbolje-grickalice/123389/