Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2012. 14:46:00
?!?!?

Bacite negativne misli u smeće

Zapisati negativne misli i baciti ih u smeće učinkovit je način rješavanja toksičnih misli koje nas izjedaju

Riješite se toksičnih misli u trenutku
Riješite se toksičnih misli u trenutku (Arhiva)

Negativne misli opterećuju nas u tolikoj mjeri da nam mogu ugroziti i fizičko zdravlje, ne samo psihičko. Postoje brojne tehnike uklanjanja negativnih misli iz glave, no dobar dio ljudi ne može ih prihvatiti iz raznih razloga, pa su znanstvenici sa sveučilišta Madrid i Ohio ustanovili da je izuzetno učinkovita i naizgled benigna tehnika.

Naime, njihov je prijedlog - zapišite misli koje vas opterećuju na papir i bacite ih u smeće, doslovno. Koliko god to smiješno zvučalo, radi se o učinkovitom načinu za uklanjanje negativnih misli koji je dokazan na nekoliko odvojenih istraživanja na studentima.

Dio ispitanika trebao je zapisati negativne misli na papirić i zatim ponovno razmisliti o njima, dok su drugi papirić bacali u smeće. Na kraju testiranja, pokazalo se da oni koji su papirić bacili u smeće imaju bitno pozitivnije stavove od prve grupe.

Naravno da na ovaj način negativne misli neće nestati zauvijek, vratit će se prije ili kasnije, no istraživanje je pokazalo da je to izuzetno učinkovit način za trenutno rješavanje problema, jer tehnika ima katarzičan učinak, a može se primjenjivati više puta dnevno.

09.12.2012. 14:46:00
http://metro-portal.hr/bacite-negativne-misli-u-smece/75331/