Metro-portal.hr

objavljeno 04.04.2011. 17:02:00
DOBRE VIJESTI ZA ŠOPINGHOLIČARE

Avenue Mall u Osijeku se otvara 7. travnja?

Uporabna dozvola do sada nije mogla biti izdana jer je gradska uprava smatrala da nije bio ispunjen preduvjet obnove raskrižja pristupne ceste na zemljištu

Avenue Mall
Avenue Mall (Nenad Dugi/CROPIX)

Gradski upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje danas je izdao uporabnu dozvolu za prvi dio osječkoga trgovačkog centra "Avenue Mall" pa se stvaraju uvjeti za otvorenje objekta, koje je investitor tvrtka "GTC" najavila za 7. travnja, doznaje se danas u gradskoj upravi.

Pročelnik toga odjela Krunoslav Plećaš kazao je za Hinu kako je riječ o uporabnoj dozvoli za prvi dio građevine, koja se odnosi na sve njezine zajedničke dijelove, sigurnosne sustave i instalacije, podzemnu garažu i parterno uređenje trgovačkog centra, skupa s parkiralištem.

Dodao je kako su obavljeni tehnički pregledi za drugi i treći dio objekta, koji se odnose na oko 70 poslovnih prostora te da je cijeli postupak u visokoj fazi dovršenosti. Budući da više nema tehničkih zapreka te da još treba riješiti samo administrativna pitanja, vjerujem da će vrlo brzo biti izdana uporabna dozvola za drugi i treći dio zgrade, kazao je Plečaš.

Uporabna dozvola do sada nije mogla biti izdana jer je gradska uprava smatrala da nije bio ispunjen preduvjet obnove raskrižja pristupne ceste na zemljištu koje je predmet imovinsko-pravnog spora, koji traje od 1997. To zemljište potražuje Osječanin Kajetan Šeper, zbog čega je na prijepornu parcelu stavljena i sudska zabrana raspolaganja.

Plećaš je kazao kako je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prihvatilo žalbu tvrtke "GTC" te poništilo odluku gradske uprave o neizdavanju uporabne dozvole "Avenue Mallu", ocijenivši kako obnova raskrižja pristupne ceste prema trgovačkom centru nije nužan preduvjet za izdavanje uporabne dozvole.

Dodao je kako to ministarstvo, za razliku od gradskih stručnih služba koje su izdavanje uporabne dozvole uvjetovale obnovom raskrižja na prijepornome zemljištu, drži da su posrijedi dva različita predmeta te da se tako trebaju promatrati kad se donose odluke.

04.04.2011. 17:02:00
http://metro-portal.hr/avenue-mall-u-osijeku-se-otvara-7-travnja/57334/