Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2010. 14:00:14
SPEKTAKL

Auto motor show u Areni Zagreb od 17. do 19. rujna

VIDEO - Auto motor show će posjetiteljima ponuditi bogati sportsko-kaskaderski, edukativni, izložbeni i zabavni program

auto motor show
auto motor show (Nina Đurđević/Cropix/Infopunkt)

Na novinarskoj konferenciji u Areni Zagreb najavljena je dosad najveća auto motor manifestacija ''Auto motor show'', koja će od 17. do 19. rujna posjetiteljima predstaviti bogati sportsko-kaskaderski, edukativni, izložbeni i zabavni program, a među gostima će biti i poznati talijanski vozač Formule 1 Giancarlo Fisichella, koji je i promotor manifestacije u Italiji.

Priredbu organiziraju udruga za promicanje prometne kulture Arcobaleno iz Italije u suradnji s Prometnom policijom hrvatskog MUP-a. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec je upozorio na policijske statistike koje govore da je deset puta veća mogućnost da će neka osoba stradati u prometu, nego biti žrtva kriminala. Dodao je da se u Hrvatskoj iz godine u godinu smanjuje broj smrtnih žrtava na cestama, ali da je lanjskih više od 400 mrtvih dokaz kako treba i dalje podizati prometnu kulturu.

Na to su upozorili i načelnik prometne policije Tomislav Buterin, te Đurđa Fočić iz gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, koji su posebno naglasili važnost prometnog odgoja mladih.

U ime organizatora je govorio Tomislav Jelić, koji je najavio da će na manifestaciji biti i ''mini auto show", na kojem će automobilska industrija moći predstaviti svoje novitete, s obzirom da ove godine nije bilo zagrebačkog auto showa.

Predsjednik udruge Arcobaleno Enzo Moscato je rekao da već pet godina organiziraju jedan od najvećih nacionalnih auto motor događaja u Italiji poznat kao'' Arcobaleno Motor show dallo Stretto'' u kojem aktivno sudjeluju sva nadležna ministarstva i policija, te prvaci motorsporta. Bilježe posjete veće od 250.000 ljudi.

Svoj motorni program i predstave izvest će po prvi puta u Hrvatskoj što podrazumijeva dolazak stručnog tima izvođača i tehničara te specijalizirano uređenih automobila poput Ferrari Challenge cars i ostale opreme.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očekuje 200.000 posjetitelja na Auto motor showu u i oko Arene Zagreb. (Infopunkt/metro-portal)

08.07.2010. 14:00:14
http://metro-portal.hr/auto-motor-show-u-areni-zagreb-od-17-do-19-rujna/44173/