Metro-portal.hr

objavljeno 06.01.2010. 15:07:45
ŠTO JE USTVARI HTIO

"Auto-bombaš" priveden na zagrebački Županijski sud

Nema nikakvih naznaka da je 49-godišnjak imao pomagače, a prema liječničkoj dokumentaciji nije psihički bolesnik

(Robert Belošević/CROPIX)
Muškarac koji je jučer prijetio samozapaljivanjem ispred njemačkoga veleposlanstva u Zagrebu jutros je priveden na zagrebački Županijski sud, uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Riječ je o 49-godišnjaku s područja Splita, koji je jučer nešto prije 9 sati, iz "renaulta 4" koji je 'nakrcao' s 460 litara benzina i parkirao ga u blizini veleposlanstva, prijetio da će se politi benzinom i zapaliti.

Nakon dvosatnog bezuspješnog nagovaranja da se preda, policijski specijalci su ga uspjeli svladati i uhititi, pri čemu je lakše ozlijeđen (ogrebotine). Iako policija još provodi istragu te su nepoznati razlozi koji su muškarca naveli na takav čin, doznaje se da je policajcima predao papire na kojima je, na njemačkom jeziku, naveo svoje zahtjeve, no nije poznato što je to zahtijevao od njemačkog veleposlanstva. Navodno je zatražio da ta zemlja ne dozvoli Hrvatskoj ulazak u Europsku Uniju.

Doznaje se i da je u "renaultu 4" splitskih registracija imao spremnike s ukupno 460 litara benzina za koje je prijetio da će ih zapaliti - tri plastične bačve s po 120 litara te četiri kanistera s po 25 litara benzina -, a jedna je bačva bila otvorena. Policija nema nikakvih naznaka da je 49-godišnjak imao poticatelja ili pomagača, te navodi da on, prema dostupnoj liječničkoj dokumentaciji, nije psihički bolesnik. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 15:07:45
http://metro-portal.hr/auto-bombas-priveden-na-zagrebacki-zupanijski-sud/30112/