Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2008. 01:41:00

Donja Austrija: Žrtve Josefa Fritzla dobit će novi identitet

DNK analiza potvrdila da je Josef Fritzl otac djece svoje kćeri

Fritzla je na zločine tjerao njegov narcizam, smatraju psihijatri
Fritzla je na zločine tjerao njegov narcizam, smatraju psihijatri (AFP)

Slučaj monstruoznog oca Josefa Fritzla, koji je 24 godine držao svoju kćer Elisabeth u podrumu obiteljske kuće u austrijskom Amstettenu, silovao je i napravio joj sedmero djece, ne silazi s naslovnica novina. Austrijska policija tako je jučer došla do ključnih dokaza za podizanje optužnice protiv 73-godišnjeg Fritzla.

Radi se o DNK testu koji je potvrdio da je Fritzl biološki otac šestero djece svoje kćeri. Fritzl je jučer izveden pred istražnog suca u St. Pöltenu gdje mu je određen pritvor od 14 dana. Fritzl se pred sudom branio šutnjom. Inače, petero njegove djece u dobi od 5 do 18 godina jučer se po prvi put susrelo i to u psihijatrijskoj klinici gdje brigu o njima vode stručnjaci. Podsjetimo, troje djece živjelo je zatočeno u podrumu s majkom, a troje je na prevaru posvojio njihov otac. Elisabethina najstarija kći Kerstin još uvijek je u komi.

Kći u podrumu...Dok mu je kći s djecom čamila u podrumskoj sobici, monstrum iz Amstettena odmarao se na Tajlandu. List Times došao je do fotografija iz 1998. godine koje prikazuju Fritzla kako bezbrižno tumara plažama u Patayi. Na Tajlandu je proveo četiri tjedna. 

Šef policije u Donjoj Austriji Franz Polzer, koji rukovodi istragom cijelog slučaja, potvrdio je jučer da austrijske vlasti razmatraju mogućnost da sve žrtve ovoga zločina dobiju novi identitet, a u obzir je uzeta i mogućnost da ih se preseli na neku lokaciju izvan zemlje.

Dok pretraga kuće zločinca i dalje traje, psiholozi nastoje dokučiti što je Fritzla natjeralo na zločin. - Ovaj čovjek morao je biti poremećen i osjećati da je superiorniji od ostalih. Želio je imati moć, a na zločine ga je tjerao njegov izraženi narcizam - zaključio je austrijski psihijatar Reinhard Haller.  (MB)

30.04.2008. 01:41:00
http://metro-portal.hr/austrija-zrtve-josefa-f-dobit-ce-novi-identitet/6577/