Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2016. 17:15:08
DISCOVERY

Australian Open uživo na Eurosportu

Teniska ekipa Eurosporta, predvođena legendarnim Matsom Wilanderom i Barbarom Schetti, u Melbourneu će biti u središtu akcije, uz ek­skluzivne intervjue i javljanja iz Melbourne Parka

Pratite Marina Čilića u Australiji
Pratite Marina Čilića u Australiji (Eurosport)

Australian Open prvi je Grand Slam u godini i turnir kojeg najbolji tenisači svijeta ne propuštaju. Australian Open 2016 održava se od 18. do 31. siječnja, uz direktan prijenos na Eurosport kanalima.  Teniska ekipa Eurosporta, predvođena legendarnim Matsom Wilanderom i Barbarom Schetti, u Melbourneu će biti u središtu akcije, uz ek­skluzivne intervjue i javljanja iz Melbourne Parka.

VRIJEME EMITIRANJA

Eurosport 1 i Eurosport 2 osiguravaju direktan prijenos mečeva i događanja koja po na­šem vremenu počinju u 01:00 sat. Prijenos uživo traje sve do 14:45, a uključuje i preg­led dana.

2016: FAVORITI ZA POBJEDU?

Hoće li Novak Đoković postati najbolji u povijesti Grand Slam Open ere? Svjetska domi­nacija broja jedan na ATP Touru prošle sezone postavlja fascinantno pitanje prije počet­ka Australian Opena 2016. Nositelju naslova Novaku Đokoviću cilj je u pohod na Grand Slam u Melbourne Parku krenuti kao i 2015. kad je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, a onda je do naslova došao pobjedama nad Stanislasom Wawrinkom i Andyjem Murrayem.

Iako se Stanislas Wawrinka osvetio Đokoviću u finalu French Opena u lipnju, Đoković nije imao pravog rivala tijekom cijele sezone. Stoga će bilo kojem igraču u top 10 biti teško pratiti njegov tempo i u 2016. Roger Federer je ponovno u svom najboljem izda­nju, Rafael Nadal je pokazao odlučnost u borbi za povratak nakon teške sezone, a Stani­slas Wawrinka, Kei Nishikori i Jo-Wilfried Tsonga mogu pobijediti bilo koga... Ali Đoković je i dalje iznad ostalih, te će 2016. započeti sa statusom favorita.

Tijekom konferencijskog poziva održanog u ponedjeljak 11. siječnja, Mats Wilander je izjavio da je i naš Marin Čilić jedna od najvećih teniskih zvijezda koje dolaze: "Đoković je trenutno izuzetno dominantan. Ipak, smatram kako ne smijemo zaboraviti na Marina Čilića, ili čak Tomáša Berdycha i Gaëla Monfilsa. Marinov najbolji tenis je tek pred njim. Kroz 2 ili 3 godine neće biti Rogera Federera, na terenima neće biti ni Davida Ferrera - oni će otići, a tko će zauzeti njihova mjesta? Najvjerojatnije Miloš Raonić, ali i Marin Čilić zasigurno. Netko će morati zauzeti njihova mjesta. Marin Čilić će sa svojom igrom sigur­no biti jednako opasan kao trenutno najbolji igrači".

Ženski ždrijeb ima sličnu postavu: Serena Williams je apsolutno dominantna figura WTA Toura. Prošle sezone propustila je veliku priliku kad je u dramatičnom porazu od Roberte Vinci izgubila polufinale US Opena. U Melbourneu će ponovno morati dokazati svoju od­lučnost za osvajanje Grand Slama. Prošle godine je u Australiji morala pobijediti Špa­njolku Garbiñe Muguruzu, te u finalu Mariu Sharapovu. Obje će i ove godine biti njezine glavne protivnice na putu do pobjede.

Igrači će svoje prve suparnike saznati u petak, 15. siječnja, za kada je zakazan ždrijeb Australian Open 2016. Od hrvatskih predstavnika u Melbourneu se na­damo dobrim nastupima Marina Čilića, Ive Karlovića, Borne Čorića, Ivana Dodi­ga, Ajle Tomljanović, Mirjane Lucic-Baroni i Ane Konjuh.

13.01.2016. 17:15:08
http://metro-portal.hr/australian-open-uzivo-na-eurosportu/95996/