Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2014. 10:10:00
INDIJSKI OCEAN

Australci pronašli dijelove nestalog aviona?

Dva predmeta pronađena u južnom dijelu Indijskog oceana mogla bi biti dijelovi malezijskog zrakoplova nestalog prije 12 dana

Je li pronađen nestali avion?
Je li pronađen nestali avion? (Screenshot CNN)

Satelitske snimke pokazuju dva predmeta koji plutaju u Indijskom oceanu oko 1500 milja zapadno od Pertha, javila je australska vlada malezijskom premijeru Najibu Razaku.

Dva predmeta otkrivena u Indijskom oceanu vjerojatno su najbolji trag koji imamo, poručili su australski dužnosnici. Moramo vidjeti je li to što vrijedi ili ne, izjavio je dužnosnik Australskih vlasti za pomorsku sigurnost (AMSA) John Young.

Predmeti su relativno nejasni. Plutaju ispod površine i povremeno izvire, dodao je on ističući kako veći predmet ima 24 metra.

Jedan neimenovani malezijski dužnosnik izjavio je pak da su istražitelji puni nade, ali i opreza. Prema Abbottovim riječima, jedan zrakoplov trebao bi uskoro stići na područje gdje su uočeni predmeti, a na putu onamo još su tri zrakoplova. Zadaća lociranja tih predmeta bit će krajnje teška i možda se na kraju pokaže da oni nemaju veze s potragom za MH370, rekao je predsjednik australske vlade.

20.03.2014. 10:10:00
http://metro-portal.hr/australci-pronasli-dijelove-nestalog-aviona/83929/