Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2010. 14:26:08
INmusic

Audio Bullys na Sony Ericsson World stageu

Britanski danceri zapalit će ekipu koja se pozicionira u njihovoj blizini glazbom sa svoja tri albuma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (INmusic)

Britanski mediji najavljuju "spas britanske dance scene"! A spas donose AUDIO BULLYS, predvođeni londonskim elektroničkim duom koji čine Simon Franks i Tom Dinsdale. Popularni sastav će to i dokazati na Sony Ericsson World stageu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala!

Izdaju ukupno tri studijska albuma: „Ego War", „Generation" i „Higher Than The Eiffel", a klupsku scenu osvajaju hitovima kao što su „Shot You Down", „We Don't Care", „The Things", „I'm in Love".  Mega hit "Only Man" s najnovijeg albuma "Higher Than The Eiffel" već se neko vrijeme vrti u radijskim eterima, a album je već 'pobrao' odlične kritike.

Svježe i aktualno prezentirat će nam ga na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu!

Biografija

Osnovani su 2001., a debi album pod nazivom „Ego War" izdaju 2003. godine. Na albumu spajaju break, hip-hop, punk, garage i house sa zaraznim ritmovima i sampleovima te donose hitove poput „We Don 't Care" i „The Things". Album dobiva pozitivne kritike, a zahvaljujući njemu Audio Bullys etabliraju se u jedne od najboljih novih izvođača dance scene.

Godine 2005. izdaju drugi studijski album „Generation". Na albumu su se našli hitovi kao što su „Shot You Down" i "I'm in Love", a najveću popularnost im donosi upravo spomenuti singl „Shot You Down"  s vokalnim sampleovima Nancy Sinatrinog hita, poznatog iz Tarantinovog filma „Kill Bill". Singl doseže treće mjesto britanske top ljestvice, a mogao se čuti i na setovima DJ-a kao što su Fatboy Slim, Pete Tong i Erick Morillo. Na albumu ostvaruju suradnju i s britanskim MC-jem Roots Manuvom te Suggsom, pjevačem Madnessa.

Njihov najnoviji, treći album „Higher Than The Eiffel" izdan je ove godine, a na njemu ponovno surađuju sa Suggsom, ali i s klavijaturistom Mike Barsonom, također iz Madnessa.

Izdvojene kritike albuma „Higher Than The Eiffel":   

Audio Bullys have made a welcome, well-produced and lively returning album  (BBC Music)

Audio Bullys could be described as one of the most forward thinking groups of the new century so far. (Music  OMH)

The album boasts their usual eclectic mash of styles, all held together under the Audio Bullys flag. (Clash Music)

Diskografija / Studijski albumi

2003. „Ego War"

2005. „Generation"

2010. „Higher"

http://www.audiobullys.com
http://www.myspace.com/audiobullys

21.04.2010. 14:26:08
http://metro-portal.hr/audio-bullys-na-sony-ericsson-world-stageu/38361/