Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2020. 10:31:00
RADIONICE

Attackova tvornica zvuka i rasvjete

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz ograničen broj polaznika/ca i pridržavanje epidemioloških mjera

Attackova tvornica
Attackova tvornica (Arhiva)

Autonomni kulturni centar kroz svoj program Attackova tvornica poziva vas na prijavu za dvije radionice u studenome. Radionica osnove scenske rasvjete - programiranje rasvjete, koja će se održati od 24.-26.11.2020. od 17.00- 20.00 sati i Radionica zvuka/audio inženjeringa od 26.-29.studenoga 2020. od 17.00 - 20.00 sati u klubu Attack!. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz ograničen broj polaznika/ca i pridržavanje epidemioloških mjera.

www.attack.hr

https://bit.ly/3nuVdFX

https://www.facebook.com/events/928730120988869

RADIONICA OSNOVE SCENSKE RASVJETE - PROGRAMIRANJE RASVJETE

Radionica „osnove scenske rasvjete" već neko vrijeme promiče struku dizajna svjetla i educira o osnovama iste. Ovogodišnja je želja usredotočiti se na programiranje rasvjete koristeći računalne programe i rasvjetne konzole. Zbog velikog interesa za programiranje, pokazanog kroz protekle radionice, ideja je tri dana posvetiti programiranju rasvjete počevši od osnovnih funkcija programa pa sve do naprednih umrežavanja više računala i rasvjetnih konzola. Sama radionica obuhvatiti će rad u 3D vizualizatoru ali i na stvarnim uređajima.
Za radionicu je potrebno:
- Osnovno predznanje o scenskoj rasvjeti (dmx protokol, vrste uređaja..)
- Znanje engleskog jezika
- Laptop (MAC, Windows, Ubuntu)

Na radionicu se možete prijaviti ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici shorturl.at/hlAZ9
Prijave se primaju do 21.11. 2020.

Voditelj radionice: Andrija Santro
Završio je školu primijenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Član je AKC Attacka gdje je radio kao voiditelj dizajna svjketla u klubu Attack, na programima Subscena,Faki.. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash,Terraneo, Lost Theory,Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise,kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.

RADIONICA ZVUKA/AUDIO INŽENJERING

Program radionice sastoji se od upoznavanja s dijelom producentskih i studijskih tehnika uz obuku i upoznavanje polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora/ce.
Kroz praktičnu primjenu glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika obrađujemo sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema.
Trajanje radionice je 3 sata dnevno kroz četiri dana.
Radi lakšeg svladavanja pojedinih cjelina radionica je podijeljena na tri cjeline:
- upoznavanje s opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) i ozvučivanje istih.
- rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
- produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju; završavanje mixa i rekapitulacija radionice

Polaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada u zadnjih četiri dana i odlučiti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inženjeringa.

Prijave na radionicu zaprimaju se zaključno s 22.11. ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://bit.ly/38GXnyg

Voditelj radionice: Igor Ivanković
Igor Ivanković aktivno se bavi muzikom od 2005. godine kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje "community" radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i "stage menagmenta". Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizacij sudjelovao su: Terraneo u Šibeniku, Outlook festival, Dimensions festival u Puli, Martinska fešta u Šibeniku, Illectricity u Zagrebu Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub,bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx, ABOP. Djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.

19.11.2020. 10:31:00
http://metro-portal.hr/attackova-tvornica-zvuka-i-rasvjete/128733/