Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2011. 11:26:00
TEŠKOM MUKOM

ATP Indian Wells: Karlović dobio Matosevica

Karlović je do pobjede protiv 131. tenisača svijeta koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije stigao nakon dva sata i osam minuta igre

Ivo Karlović
Ivo Karlović (Getty Images)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobjedom je otvorio nastup na ATP teniskom turniru iz Masters serije koji se za nagradni fond od 3,64 milijuna dolara igra u Indian Wellsu. U dvoboju prvog kola Karlović je pobijedio Australca hrvatskih korijena Marinka Matosevica 7:6 (2), 6:7 (3), 6:2, prenosi Hina.

Karlović je do pobjede protiv 131. tenisača svijeta koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije stigao nakon dva sata i osam minuta igre. Bila je to prva Karlovićeva pobjeda nakon četiri uzastopna poraza. Posljednju pobjedu je ostvario sredinom veljače u prvom kolu turnira u San Joseu protiv Amerikanca Ryana Sweetinga. Potom je nanizao poraze od Fernanda Verdasca (San Jose), Michaela Russella (Memphis), Janka Tipsarevića (Delray Beach) i Philippa Petzschnera (Davis Cup). "Divu sa Šalate" bila je to četvrta pobjeda ove godine u deset mečeva.

Idući Karlovićev suparnik je šesti nositelj Španjolac David Ferrer koji je bio slobodan na startu. Karlović je protiv šestog tenisača svijeta do sada igrao dva puta i oba puta je izgubio bez osvojenog seta - prošle godine u Tokiju, a 2007. u Miamiu.

U Indian Wellsu nastupaju još dvojica hrvatskih tenisača. Ivan Ljubičić brani naslov pobjednika i slobodan je u prvom kolu. U drugom kolu ga očekuje Juan Martin Del Potro. Igrali su jednom i slavio je Ljubo 2009. u Monacu. Marin Čilić je također slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će igrati protiv pobjednika susreta između Serre i Gabašvilija.

11.03.2011. 11:26:00
http://metro-portal.hr/atp-indian-wells-karlovic-dobio-matosevica/56353/