Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2010. 11:06:47
ZASAD NIŠTA

Atlantic Grupa demantirala preuzimanje Podravke

Hanfa je zbog medijskih natpisa Zagrebačkoj burzi naložila privremenu obustavu trgovanja dionicom Podravke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina / CROPIX )

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), reagirajući na medijski napis o kupnji Podravke, naložila je danas prije podne Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicom Podravke, dok je Atlantic Grupa izvijestila jutros Zagrebačku burzu da ne provodi postupke koji bi se mogli smatrati pregovorima o preuzimanju Podravke.

"Atlantic Grupa d.d. u ovom trenutku ne provodi postupke koje bi se sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društva, moglo smatrati pregovorima o preuzimanju spomenutog društva", kaže se u odgovoru Atlantic grupe na upit Zagrebačke burze jesu li u tijeku pregovori o preuzimanju Podravke.

Burza je upit Atlantic Grupi uputila nakon članka u današnjem Jutarnjem listu u kojem ta novina prenosi riječi šefa Atlantic Grupe Emila Tedeschia, prema kojima Atlantic ima novca za preuzimanje Podravke te da bi mogao provesti tu transakciju, ako bi došlo do takve situacije.

POŠTO PODRAVKA?

U članku pod naslovom "Emil Tedeschi: Gospon Friščić, pošto Podravka?", također se prenose riječi predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića, da bi oni koji žele kupiti Podravku trebali ponuditi tisuću kuna po dionici.

Na članak u Jutarnjem listu reagirala je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) koja je današnjim rješenjem naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicom Podravke, do trenutka kada javnost bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima vezanim uz prodaju Podravke, što će utvrditi Hanfa i o tome obavijestiti Zagrebačku burzu.

U obrazloženju rješenja, Hanfa navodi da se u članku govori o ponudi za kupnju dionica Podravke te se ističe cijena koja je trostruko veća od cijene koja kotira na burzi, pa je potrebno utvrditi vjerodostojnost prenesenih informacija. Dodatno se pojašnjava da je primanje ponuda na kupnju za relevantnu imovinu povlaštena informacija koja se osnosi neposredno na izdavatelja (Podravku), a koja je cjenovno osjetljiva i može utjecati na cijenu dionice.

18.01.2010. 11:06:47
http://metro-portal.hr/atlantic-demantirao-preuzimanje-podravke/30889/