Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2010. 18:08:00
NEMA ŠTEDNJE

Atena: Policija u stanju opće pripravnosti, troje ljudi poginulo u požaru

POGLEDAJTE VIDEO: Četiri osobe su privedene, dok je u središtu grada zavladalo zatišje nakon žestokih sukoba skupina mladih i policije tijekom prosvjeda protiv mjera štednje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Atenska policija je od srijede u "općem stanju pripravnosti" kako bi spriječila eskalaciju nasilja u grčkoj prijestolnici nakon što su tri osobe poginule u požaru banke, rekao je jedan policijski izvor, prenosi AFP.

"Opće stanje pripravnosti", rijetko korištena mjera sastoji se u mobiliziranju svih raspoloživih policijskih snaga i pozivanju policajaca koji su na dopustu, precizira jedan drugi policijski izvor. Policijske snage su sredinom poslijepodneva pokušavale pronaći počinitelje nereda i odgovorne za požar.

Četiri osobe su privedene, dok je u središtu grada zavladalo zatišje nakon žestokih sukoba skupina mladih i policije tijekom prosvjeda protiv mjera štednje, a u požaru izazvanom molotovljevim koktelima poginule su tri osobe. Skupine mladih bacale su molotovljeve koktele na izloge trgovina i bankovne podružnice, nakon čega je izbio požar u zgradi u kojoj je podružnica banke Marfin u središtu Atene, u kojemu su tri osobe izgubile život.

U vrijeme sukoba povjerenstvo ekonomskih poslova parlamenta razmatra plan štednje koji je u nedjelju usvojila vlada u zamjenu za novčanu pomoć od 110 milijardi eura tijekom tri godine od Međunarodnog monetarnog fonda i euro-zone.

05.05.2010. 18:08:00
http://metro-portal.hr/atena-policija-u-stanju-opce-pripravnosti-troje-ljudi-poginulo-u-pozaru/39358/