Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2020. 10:01:00
KINA

Art-kino u Rijeci nastavlja s programom

Art-kino u Rijeci nastavlja s programom, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, a prosinac otvara riječkom premijerom dokumentarnog filma „Kumek“ Darija Juričana

Kumek
Kumek (Arhiva)

Kumek" je na programu 1. prosinca u dva termina, u 17 i 19.30 sati, a na projekcijama će biti Juričan i scenarist filma, istraživački novinar Saša Paparella, najavljeno je. Ulaznice za obje projekcije su rasprodane, pa je Art-kino dodalo još pet prikazivanja do 7. prosinca. 

Kvarnerska filmska komisija će 17. prosinca prirediti program Kvarner u kratkom, s prikazivanjem tri uspješna domaća kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji. To su „Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal, „Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem" Sanje Milardović i „Njemački inat" Silve Ćapin. Nakon projekcije slijedi razgovor s članovima filmskih ekipa, a ulaz na program je slobodan.

Kvarner u kratkom program je kojim Kvarnerska filmska komisija želi učiniti svoj rad vidljiv široj javnosti, predstaviti produkcije snimljene na ovom području, ali i otvoriti prostor za učenje i rad mladih.

I ove godine, osmi put za redom, priredit će se Maraton kratkometražnih filmova, 20. i 21. prosinca. Program organizira Hrvatski audiovizualni centar, u suradnji s Kino mrežom.

Među novim filmovima na prosinačkom programu Art-kina su horor drama „Mali Joe" Jessice Hausner, francuska komična drama „Neobični životi" Oliviera Nakachea i Erica Toledana, meksički dokumentarni film „Ponoćna obitelj" Lukea Lorentzena, redateljski prvijenac Vigga Mortensena „Obiteljska priča".

Art-kina radi u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, preporučuje se pravovremena kupnja ili rezervacija ulaznica, uključujući i za projekcije s besplatnim ulazom.

28.11.2020. 10:01:00
http://metro-portal.hr/art-kino-u-rijeci-nastavlja-s-programom/128909/