Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2011. 20:35:01
TRANSFER

Arsenal kupio mladog veznjaka iz Barcine škole

Jon Toral je pohađao glasovitu Barceloninu nogometnu školu 'La Masiu', a u redove Arsenala prešao je za samo 400.000 eura

La Masia
La Masia (Wikipedia)

Mladi veznjak Jon Toral krenuo je stopama Cesca Fabregasa, Frana Meride i Ignasia Miquela. Nakon Barcine škole, karijeru će nastaviti u Arsenalu, prenosi Hina.

Arsenal je za mladog veznjaka koji je pohađao glasovitu Barceloninu nogometnu školu 'La Masiu' platio oko 400.000 eura. Toral je rođen u Barceloni, no njegova majka je Engleskinja. Zanimljivo, njegov transfer među "Topnike" je odradio Pere Guardiola, brat Barcina trenera Pepea Guardiole.

Arsenal je najveći posao načinio 2003. kada je iz 'La Masie' doveo tada 16-godišnjeg Cesca Fabregasa. Danas je Fabregas jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a Barca čini sve kako bi ga vratila kući. Prošloga ljeta ponudila je Arsenalu čak 40 milijuna eura, no vodstvo londonskog kluba je odbilo prodati svog ponajboljeg igrača.

Prije šest godina "Topnici" su kupili i Frana Meridu koji je tada imao 15 godina. Merida u Arsenalu nije opravdao sva očekivanja i prošle godine je prodan Atletico Madridu. Prije tri godine Barca je kupila i mladog braniča Ignasia Miquela koji je za prvi sastav debitirao prošle nedjelje u susretu FA kupa protiv Leyton Orienta.

Arsenal nije jedini igrač koji Barceloni uzima igrače iz njezine škole. Manchester United je 2003. godine kupio Gerarda Piquea. Međutim, Pique se 2008. vratio na Cam Nou i trenutačno je jedan od boljih braniča na svijetu.

23.02.2011. 20:35:01
http://metro-portal.hr/arsenal-kupio-mladog-veznjaka-iz-barcine-skole/55733/