Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2011. 13:50:00
TRAŽI SE RJEŠENJE

Arena Zagreb ostaje zatvorena, Bandić tvrdi da joj "ne prijeti ništa"

Ingra je najavila da ne namjerava otvoriti Arenu za događanja i posjetitelje sve dok Zagrebački holding ne podmiri dugove

Arena Zagreb
Arena Zagreb (Wikipedia)

Gradonačelnik Milan Bandić je pozvao Ingru da već sutra otvori Arenu te izjavio da "Areni Zagreb ne prijeti ništa", prenosi Hina. 

Odgovarajući na pitanja novinara u povodu medijskih napisa da Ingra, koja je vlasnik, zatvorila je Arenu Zagreb jer joj Zagrebački holding nije isplatio novac za održavanje, Bandić je rekao da Zagrebački holding treba napraviti svoj dio posla, a da Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

"Kolege iz Zagrebačkog holdinga trebaju napraviti svoj dio posla i ja ih pozivam da se dozovu pameti, da ne rade medijski cirkus i da svako radi svoj posao", rekao je. Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj, neka "ne potežu mačka za rep" i neka se dozovu pameti, dodao je. "Svakim danom zatvorena Arena je gubitak za Ingru, Grad Zagreb i RH", istaknuo je gradonačelnik i pozvao "Ingru da sutra otvori Arenu te, ukoliko ima nekih nesporazuma, to riješe".

Nije htio odgovoriti koliki su dugovi prema Ingri rekavši da operativne troškove prati Holding i "neka to riješe". Smatra da će se sve to riješiti u dva dana.

Ingra: Arena ostaje zatvorena

Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju, i ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane, izjavio je danas Hini voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

"Očekujemo službeno očitovanje Holdinga na pozive za uplatu dospjelih iznosa koje im kontinuirano šaljemo, kaže Čeliković. Po njegovim tvrdnjama, Zagrebački holding ukupno duguje Ingri za dospjele troškove zakupa i operativne troškove 30 milijuna kuna, te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu. 

U tih 30 milijuna kuna uračunati su rata zakupnine za prvi kvartal 2011. od 17,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2010. u iznosu od 7,3 milijuna kuna + PDV, operativni troškovi za prvi kvartal 2011. od 2,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2009. od 350.000 kuna, te još neplaćeni troškovi od Svjetskog rukometnog prvenstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

04.01.2011. 13:50:00
http://metro-portal.hr/arena-zagreb-ostaje-zatvorena-bandic-tvrdi-da-joj-ne-prijeti-nista/53604/