Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2010. 17:05:00
VELIKO OTVORENJE

Arena Centar sutra napokon otvara vrata svim šopingholičarima

VIDEO: Centar je, prema riječima investitora i direktora, zamišljen ne samo kao zagrebački i hrvatski nego i kao regionalni

Arena Centar
Arena Centar (Neja Markičević/CROPIX/Infopunkt.tv)

Na zagrebačkom Laništu sutra se službeno otvara novoizgrađeni trgovačko-zabavni Arena centar u koji je međunarodni konzorcij TriGranit uložio 350 milijuna eura i u kojem se na 200 tisuća četvornih metara prostora nalazi više od 220 različitih trgovina, brojni restorani te razni zabavni sadržaji, među kojima i jedna od najvećih kuglana u Hrvatskoj.

Otvorenje Arena centra, čija je gradnja trajala oko godinu i pol, i u kojem će biti zaposleno oko tri tisuće ljudi, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare njegovi investitori i direktori. Istaknuvši da je taj Centar zamišljen ne samo kao zagrebački i hrvatski, nego i regionalni, glavni izvršni direktor konzorcija TriGranit Arpad Torok kazao je da to ne bi bilo moguće realizirati bez suradnje s partnerima-izvođačima projekta i više od 200 iznajmljivača koji su i unajmili više od 95 posto prostora.

Među njima je izdvojio Sportina i Iris Grupu, C&A, GAP, New Yorker te H&M (koji još nije spreman za otvaranje), dodavši da je oko 20 posto iznajmljivača sa svojim dućanima prvi put u Hrvatskoj, a neki prvi i u regiji. Više od 50 posto prostora unajmili su domaći obrtnici i poduzetnici I Torok i direktor TriGranita u Hrvatskoj Vlaho Kojaković naglasili su da taj Centar sa susjednom sportskom dvoranom Arenom Zagreb čini jedinstvenu cjelinu koja od naselja Lanište stvara novo središte Zagreba.

Arena Centar u brojkama1,5 godinu trajala je gradnja. 3.000 ljudi bit će zaposleno. 350 milijuna eura u AC uložio je TriGranit. 200.000 četvornih metara mu je površina. 220 broj trgovina, kafića, restorana.

Kojaković je naglasio i da je to odličan primjer suradnje domaćih i međunarodnih investitora sa šest banaka koje su to prvi put zajedno prije godinu dana financirale s 150 milijuna eura, ali i izvanredne suradnje investitora s lokalnim vlastima pa i hrvatskom Vladom. Najavili su i da će za godinu, godinu i pol nastaviti s novim investicijama u tom dijelu Zagreba odnosno s II., III. i IV. fazama projekta u sklopu kojih se osim proširenja Arena Centra planira izgradnja hotela, kongresnog centra te dvije upravne zgrade. Za to, kako su kazali, planiraju ulaganje od još oko 350 milijuna eura, možda i više.

Zanimljivost kod izgradnje Arena Centra, na čemu je radilo ukupno 7.500 ljudi, je i da je sva armirano-betonska konstrukcija, oko 85 tisuća prostornih metara, proizvedena i dopremljena iz Ljubuškog u Bosni i Hercegovini. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 17:05:00
http://metro-portal.hr/arena-centar-sutra-napokon-otvara-vrata-svim-sopingholicarima/50709/