Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2013. 04:12:00
WTF?!

Apsolutno svi traže Milanovićevu ostavku

Još jedan u nizu lakonskih i bahatih gafova predsjednika virtualne Vlade koji s javnošću komunicira preko "volontera" na društvenim mrežama

Politički neznalica par excellence
Politički neznalica par excellence (Arhiva)

Zoran Milanović povnovno je pokazao potpuni politički dilentantizam i elementarno nepoznavanje uzusa političke komunikacije, uz sve (pre)skupe savjetnike i "volontere" koji rade za njega. Stupidna izjava o građanskom ratu u Hrvatskoj digla je na noge sve koji nisu interesno i materijalno vezani za Milanovića.

'Premijer Zoran Milanović teško je uvrijedio sve dragovoljce Domovinskog rata i sve hrvatske branitelje, civilne žrtve i sve hrvatske građane, kada je na sjednici Glavnog odbora SDP-a izjavio da je u Hrvatskoj bio građanski rat', navodi se u priopćenju upućenom poslijepodne medijima koje su potpisali predsjednica i počasni predsjednik udruge Vesna Bosanac i Andrija Hebrang.

Reagirajući na dio Milanovićeve izjave u kojoj je, uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom, rekao među ostalim da 'Finska nije imala građanski rat nikada', ocjenjuju da je 'njegova izjava jedna je u nizu teških kršenja dokumenata Hrvatskog sabora, pozitivnih zakona o Domovinskom ratu i civilnim žrtvama te je izraz falsificiranja povijesti u korist agresora'.

'Zato tražimo da postupak opoziva započne odmah, jer bi odgoda omogućila daljnje laži i klevete o sudionicima Domovinskog rata s nesagledivim posljedicama po interese Republike Hrvatske', kaže se u priopćenju.

'Kao udruga koja objedinjuje liječnike dragovoljce, koji su najpozvaniji svjedoci o zbivanjima devedesetih, oštro prosvjedujemo zbog te izjave. Znamo da je rat prohujao kraj gospodina Milanovića koji se nije uključio u obranu Republike Hrvatske, a razumijemo i njegovu stranku SDP koja takvu izjavu ne osuđuje. Međutim, kao premijer dužan je poštivati povijesnu istinu o srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Postavljamo mu pitanje, kakav je to građanski rat u kojemu jedna strana ima topove, vojne avione i brodove, a druga lovačke puške? Premijer bi se trebao držati Rezolucije o obrambenom Domovinskom ratu Hrvatskog sabora i poštivati odluku Međunarodnog suda u Hagu, koji je jasno označio tko je bio tko u toj agresiji', kaže se u priopćenju.

18.03.2013. 04:12:00
http://metro-portal.hr/apsolutno-svi-traze-milanovicevu-ostavku/77105/