Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2010. 21:32:04
IVAN JARNJAK

Apsolutno sam ponosan što sam jedan od sudionika Oluje

Nekadašnji ministar unutarnjih poslova, kojega je haško tužiteljstvo označilo kao člana tzv. udruženoga zločinačkog pothvata, izjavio je da je ponosan na svoje sudjelovanje u Oluji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)

"Apsolutno sam ponosan na to što sam jedan od sudionika te operacije i kada bih se ponovno našao u situaciji, opet bih postupio na isti način kao što sam postupio i tada", rekao je Jarnjak za HTV.

Tim je riječima komentirao to što ga je tužiteljstvo u završnom podnesku u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" stavilo na treće mjesto među, kako se navodi u podnesku, "udruženima u zločinački pothvat", odmah nakon predsjednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška. Jarnjaka na tom popisu slijedi tadašnji ministar obnove Jure Radić.

Tužiteljstvo od sudskog vijeća traži da trojicu generala proglasi krivima za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje te da ih kazni zatvorskom kaznom od 17 do 27 godina.

U podnesku se detaljno opisuje i kako tužiteljstvo vidi ulogu drugih članova tzv. udruženoga zločinačkog pothvata. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 21:32:04
http://metro-portal.hr/apsolutno-sam-ponosan-na-to-sto-sam-jedan-od-sudionika-oluje/45615/