Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2017. 09:31:00
KONKURENTI

Apple zbog iPhone X (8) još ovisniji o Samsungu

Budući da je Samsung Display trenutno odgovoran za preko 95% svjetske proizvodnje OLED-a, novi ugovor s Apple još više ograničava kupnju panela drugim proizvođačima

Patent ide u iPhone X?
Patent ide u iPhone X? (Arhiva)

Prošle godine u travnju, Apple je sa Samsungom ugovorio kupnju 100 milijuna 5,5-inčnih OLED panela koji će se koristiti u iPhone X (8), a vrijednost posla procjenjuje se na 2,59 milijarde dolara. Sada su navodno naručili još 60 milijuna panela. Tako bi ukupna vrijednost posla bila oko 4,3 milijardi dolara. Samsungovi dužnosnici nisu niti potvrdili, niti negirali novu narudžbu od strane Apple.

Budući da je Samsung Display trenutno odgovoran za preko 95% svjetske proizvodnje OLED-a, novi ugovor s Apple još više ograničava kupnju panela drugim proizvođačima. Mogli bi reći da će im biti gotovo nedostupni.

Što se tiče ostalih specifikacija, glasine sugeriraju da sljedeći iPhone dolazi u tri različite duljine dijagonala zaslona: 4,7-inča, 5,5 inča i 5,8 inča. Modele od 5,5 inča i 5,8-inča navodno odlikuje OLED zaslon, koji se protežu preko cijele prednje strane stvarajući izgled da nema rubova. Upravo ova dva modela mogla bi imati jednu od najiščekivanijih značajki - skener otiska prsta integriran u zaslon. Tvrtka iz Cupertina ovih je dana patentirala svoju novu biometrijsku tehnologiju integriranu u zaslon.

Onaj manje lijepi dio u priči o jubilarnom iPhone, odnosi se na njegovu cijenu. Navodno bi mogao koštati više od 1000 dolara. Razlog tome su troškovi ekrana koji će biti znatno veći od 40 dolara, koliko su bili za iPhone 7.

Sve ove informacije uzmite s prstohvatom soli, jer Apple može promijeniti značajke i specifikacije u bilo koje vrijeme do rujna.

Piše: Sanja Ledinek
17.02.2017. 09:31:00
http://metro-portal.hr/apple-zbog-iphone-x-8-jos-ovisniji-o-samsungu/103165/