Metro-portal.hr

objavljeno 09.02.2011. 16:58:00
DETALJI U TAJNOSTI

Apple kreće s proizvodnjom iPada 2

Appleovi partneri već naporno rade na novom modelu iPada

Novi iPad trebao bi imati ugrađenu kameru
Novi iPad trebao bi imati ugrađenu kameru (Getty Images)

Od početka lansiranja na tržište prodano je iPadova u vrijednosti 5 milijardi dolara. A brz pogled na povijest iPhonea, kod kojeg svake godine izlazi novi model, sugerira da iPad 2 možemo očekivati oko prve godišnjeice njegovo prethodnika: u travnju 2011.

Prototip iPada 2 navodno je opazio reporter Reutersa, na predstavljanju digitalnih novina The Daily, prošli tjedan. Nepotvrđeno izvješće iz DigiTimesa u prosincu prošle godine, navelo je da Foxcoon, inače kineska kompanija koja izrađuje iPhone te iPad, započeo s izradom iPada 2 u količinama potrebnim za tržište.

Izvješće Wall Street Journala donosi malo više detalja. Naime, potvrđuje sve šire uvjerenje, kako će iPad 2 imati kameru, što će omogućiti korištenje aplikacije Facetime za videokonferencije. Dalje se navodi kako Apple ipak neće obraditi iPad ekranom više rezolucije, jer kompanija još uvijek radi na tom projektu, koji neće biti spreman do lansiranja proizvoda.

Stoga, hoće li malčice poboljšani Appleov tablet s kamerom biti dovoljan da potakne milijune korisnika iPada na kupnju novog modela? Postoje li i druge inovacije o kojima još ništa ne znamo? Mvjerojatno ćemo saznati za nekoliko mjeseci.

09.02.2011. 16:58:00
http://metro-portal.hr/apple-krece-s-proizvodnjom-ipada-2/55152/