Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2010. 12:01:05
SPLIT

Apparat i Skate zatvorili listu glazbenih gostiju Atlantis Festivala

Osim Apparata i Skate-a, najavljene su i lokalne snage festivala - uvodničari u glazbenu zabavu ove će godine biti splitska Alkemia te Dubrovčani Embassy 516

Atlantis Festival
Atlantis Festival (Atlantis Festival/Apparat & Skate)

Datumi održavanja ovogodišnjeg izdanja Atlantis Festivala sve su bliže, čime je stiglo i vrijeme za zaključenje liste izvođača  koji će 30. i 31. srpnja nastupati na splitskoj tvrđavi Gripe u sklopu glazbenog programa festivala.

Dosad su objavljeni WhoMadeWho, Shy Child, Thieves Like Us, Let3, Lollobrigida, NipplePeople, Symbol One te MistakeMistake. Line-up je zaključen danas objavom zadnjih glazbenih gostiju - Apparat & Skate dolaze u Split sa svojim višesatnim back 2 back setom.

Apparat ( Sascha Ring ) je njemački glazbenik s prebivalištem u Berlinu te jedan od suvlasnika Shitkatapult Recordsa. Iako je karijeru započeo u techno vodama, kasnije počinje raditi ambijentalnu glazbu. Surđivao je s nizom drugih izvođača, poput Ellen Allien s kojom je radio na albumima Berlinette i Orchestra of Bubbles. 

apparat__skate.jpg
Apparat&Skate

Najpoznatija suradnja svakako mu je ona sa Modeselektorom započeta u svibnju 2009. godine kada je iznimno uspješan projekt Moderat rezultirao istoimenim hvaljenim albumom. Apparat se može pohvaliti i dobivenim priznanjem za svoj rad - Qwartz Dancefloor nagradom za elektronsku glazbu.

Nakon završene turneje s Moderatom, Apparat dolazi i u Split, no ne samostalno već u društvu svog suradnika Skate-a. Apparat i Skate ( berlinski DJ poznat po rezidenciji u WMF-u ) će Splićanima i svim gostima festivala priuštiti višesatni futuristički back 2 back set s uključenim nizom live elemenata. Apparat i Skate već su zajedno radili tijekom 2009. godine, a kako su nedavno postali dostupni za bookinge u ovom sastavu, jednostavno im nismo mogli odoljeti.

>> NipplePeople i Mistakemistake na ovogodišnjem Atlantis Festivalu

Osim Apparata & Skate-a, najavljene su i lokalne snage festivala - uvodničari u glazbenu zabavu ove  će godine biti splitska Alkemia te Dubrovčani Embassy 516 koji su se ove godine već okušali u svirci na velikoj pozornici INmusic festivala.

Festivalske ulaznice za događanje mogu se nabaviti na odabranim pretprodajnim mjestima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu po cijeni od 160 kuna. Na dane održavanja koncerta posjetiteljima će biti dostupne samo dnevne ulaznice po cijeni od 100kn/dan.

Atlantis Festival ove je godine veći nego ikad. Osim dva dana prožeta glazbenim koncertima i ludim after partijima, tu su i skateboarding natjecanje u disciplini Lord of the Lines 29. srpnja otvoreno za sve natjecatelje, kao i kulturni dio programa kojim će Festival biti otvoren 28. srpnja, no detalji kojeg još uvijek nisu poznati.

>>Lord of lines skate natjecanje u sklopu Atlantis Festivala

Više o Atlantis festivalu:
http://atlantisfestival.hr
www.facebook.com/AtlantisFestival

07.07.2010. 12:01:05
http://metro-portal.hr/apparat-i-skate-zatvorili-listu-glazbenih-gostiju-atlantis-festivala/44098/