Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2018. 09:44:00
NOVOSTI

AOC svojim gaming monitorima oduševio tisuće gamera na Gamescom sajmu

AOC je na ovogodišnjem gamescom sajmu predstavio široki raspon gejming monitora od modela sa stopom osvježavanja od 144 Hz i 1 ms vremena odziva pa sve do vrhunskih premium AGON monitora

AOC je bio hit Gamescoma
AOC je bio hit Gamescoma (AOC)

S više od 370 000 posjetitelja, ovogodišnji Gamescom je najbolji dokaz da je gaming postao sastavni dio društva. Broj gamera u svijetu se rapidno povećava, pa se predviđa da će ih do 2020. biti čak 2,6 milijarde, a gaming je već sada postao masovni gledalački sport, stoga ne čudi da broj posjetitelja na ovakvim sajmovima raste iz godine u godinu. Vrlo dinamično gaming tržište općenito značajno raste, kako u Europi, tako i u cijelom svijetu. Stručnjaci očekuju dvoznamenkastu stopu rasta od čak 10.3 posto do 2021. godine. Zajedno s cijelim tržištem raste i tržište gaming monitora.

Specijalist za monitore, tvrtka AOC jedna je od vodećih tvrtki koja proizvodi upravo monitore namijenjene gaming industriji. AOC u svojem širokom portfoliu gaming monitora zadovoljava sva zahtjevna područja gaminga bez obzira radi li se o velikim brzinama osvježavanja do 240Hz za ljubitelje konkurentnih igrara ili zakrivljenih zaslona s visokokvalitetnim IPS i VA pločama koje omogućuju sjajno iskustvo ljubiteljima RPG-a.

AOC je na ovogodišnjem gamescom sajmu predstavio široki raspon gejming monitora od modela sa stopom osvježavanja od 144 Hz i 1 ms vremena odziva pa sve do vrhunskih premium AGON monitora brzine osvježavanja do 240 Hz.

Gameri i stručnjaci za gaming područje bili su impresionirani našim inovacijama. Posebno su ih zanimali najnoviji modeli iz naše AGON3 serije kao i općenito premium gaming monitori iz AGON linije. Svi naši gaming monitori opremljeni su brojnim značajkama i tehnologijama zbog čega AGON linija može zadovoljiti i one najzahtjevnije gamere.", osvrnuo se Stefan Sommer, direktor marketinga i voditelj poslovanja za Europu.

Vrhunski monitori AGON linije veličina od 24 inča do 35 inča dolaze sa stopama osvježavanja od 120 Hz pa sve do kompetitivnih 240 Hz, idealnih za brze FPS igre. Neki modeli podržavaju Nvidia G-SYNC ili AMD FreeSync, vrlo nisko ulazno kašnjenje kao i nisko vrijeme odziva, monitori AGON linije targetiraju one gamere koji gaming shvaćaju vrlo ozbiljno. AGON modeli su robusni, ali istovremeno impresivno dizajnirani i prepuni pametnih svojstava, kao što su Shadow Mark, držač slušalica i podesivi držač sa oznakama položaja.

Upravo je na gamescom sajmu predstavljena već treća serija AGON monitora AGON 3 kao i prva dva u nizu te serije, AG273QCX i AG273QCG. Ovaj novi 27 inčni model - AG273QCX ima FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDRTM 400 podršku kao i vrijeme odziva od 1 ms MPRT i brzinu osvježavanja od 144 Hz, dok AG273QCG model dolazis G-SYNC podrškom, brzinom odziva od 1 ms GtG i stopom osvježavanja od 165 Hz.

Stefan Sommer osvrnuo se i na koji način AOC sudjeluje i doprinosi gaming zajednici: „AOC-u već je godinama važna bliskost s gaming zajednicom širom svijeta. Radimo s esport timovima, gaming organizacijama i sudjelujemo na brojnim globalnim, nacionalnim i regionalnim događanjima. U siječnju smo postali partneri s G2 Esportsom, jednom od najmoćnijih i najuspješnijih svjetskih esport organizacija. G2 Esports je 2013. godine osnovao slavni profesionalni igrač Carlos 'ocelote' Rodriguez, a vrlo brzo se etablirao kao europski titan na međunarodnim natjecanjima, s impresivnim rezultatima i mnogim, mnogim osvojenim titulama. To partnerstvo nam je izuzetno važno, s obzirom da naše proizvode razvijamo u suradnji i za gamere. Također smo vrlo uključeni u podupiranje manjih, lokalnih događanja i LAN partija, kao i u edukaciju šire publike o dobrobitima gaminga."

29.09.2018. 09:44:00
http://metro-portal.hr/aoc-svojim-gaming-monitorima-odusevio-tisuce-gamera-na-gamescom-sajmu/114604/