Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2009. 20:59:27
odlazak predsjednika

Anto Đapić se uz ustaški pozdrav oprostio od HSP-a

Trenutno prvi čovjek Hrvatske stranke prava završio obraćanje stranačkim kolegama riječima "Za dom spremni"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

"Neću se kandidirati za predsjednika HSP-a, jer smatram da je vrijeme za nove ljude", poručio je s govornice predsjednik HSP-a Anto Đapić i izazvao gromoglasni pljesak stranačkih kolega da bi svoje obraćanje nazočnima na izvještajnoj konvenciji HSP-a završio ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Đapić je osim tih riječi i djela pred 744 "pravaša" dao i obećanje kako će podijeliti svoje znanje i iskustvo s nasljednikom "ako ga budu trebali". Što se tiče ostatka predsjedničkog mandata, odnosno preostalih 60 dana mandata, Đapić je najavio da će upravljati čvrsto i odgovorno. 

Osvrćući se na pokušaj bivših i suspendiranih članova stranke  da ga smjene, Đapić je rekao da se radi o "buri u čaši vode", kao i da je "nedopustivo je da neki bez realne snage u stranci svoje pozicije nastoje osigurati preko medija, nanoseći štetu HSP-u", prenosi Novi list.

Posebno pažnju poklonio je Ruži Tomašić za koju je rekao da je "treći put dozvolila da bude manipulirana od ljudi treće lige", te da Tomašić zasigurno neće dobiti potporu matične dubrovačko-neretvanske organizacije da se kandidira za predsjednicu.

Đapić je oba zasad poznata kandidata, Danijela Srba i Tomislava Vlajnića nazvao "kvalitetnim izborom". Ipak, nije istaknuo niti jednoga od njih dvojice. Đapić je najavio da će HSP do kraja rujna odlučiti o kandidatu za predsjednika države iz HSP-a.

05.09.2009. 20:59:27
http://metro-portal.hr/anto-djapic-se-uz-ustaski-pozdrav-oprostio-od-hsp-a/21473/