Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2010. 10:00:00
ALFIE

Anthony Hopkins: Sretan sam što je mladost prošla

U filmu 'Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca' legendarni glumac surađuje s još legendarnijim redateljem Woodyjem Allenom kojega smatra genijem

Anthony Hopkins i Woody Allen
Anthony Hopkins i Woody Allen (Getty Images)

Sir Anthony Hopkins na vrlo smiješan način imitira Woodyja Allena. Vrhunski imitator Hopkins zamuckujući i u neurotičnom stilu vjerno dočarava ponašanje legendarnog filmaša. „On je moj omiljeni glumac. Mislim, gledam ga već 40 godina", rekao je Hopkins, „ Mislim da je on genije. No nisam siguran bi li jednako cijenio moje imitiranje njega."

Iako je i sam Hopkins glumačka legenda, još uvijek ga zvijezde mogu impresionirati. „On je velika zvijezda", kaže Hopkins o svojem redatelju. „Kad on uđe u sobu, svi se zaustavljaju, svi žele biti pored njega. Na setu sam morao nekako sažvakati činjenicu da je to Woody Allen. Kadgod bih bio tu mislio sam 'ne mogu vjerovati da pričam s Woodyjem Allenom'", skromno će Hopkins.

I nije čudno što je njegova imitacija čuvenog redatelja tako dobra jer Hopkins je imao dovoljno vremena da ga prouči: Hopkins u njegovom najnovijem filmu „You Will Meet a Tall Dark Stranger" (hrv. Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca), glumi čovjeka po imenu Alfie kojega strah od smrtnosti tjera na bijeg iz braka u naručje puno mlađe djevojke. „Uloga (starijeg muškarca) mi nije bila prezahtjevna obzirom da sam u poodmaklim godinama", priznaje Hopkins. „Iako sam ja svoju krizu srednjih godina već prošao. Štogod to značilo. Postoji li ona uopće? Valjda postoji. Barem kod muškaraca."

Kad smo ga pritisnuli pitanjem o tome po čemu su on i Alfie zaista slični, proslavljeni glumac se nije ustručavao dati odgovor na to u obliku pokoje za njega neugodne anegdote: „Moja žena je mlađa od mene pa zato želi da uvijek izgledam dobro. Zato moram ostati u dobroj formi, ići na dijetu i sve ostalo, jer ona želi da budem tu još dugo.", kaže glumac. „Jedno je ona rekla, 'Znaš što bi bilo zabavno?'; baš smo tada planirali promijeniti automobil. Imali smo auto koji se raspada. No ona je kazala 'Što misliš o tome da uzmemo Porshe?'. Ja sam rekao 'OK, može Porshe.' I tako je Porshe stigao, a ja uopće nisam moga ući u njega."

Stavimo na stranu problem sa sportskim automobilom; Hopkinsa starenje uopće ne zbunjuje. Štoviše, on mu pruža dobrodošlicu. „Krajem ove godine proslavit ću 73. rođendan i drago mi je što više nisam mlad. Moja žena uživa gledajući 'Access Hollywood', a ja si mislim 'Bože Svemogući, kako dosadno'", kaže glumac kroz smijeh. „Drago mi je da je sve prošlo. Završio sam s tim."

Kako se kasnije ispostavilo, ovaj novi Hopkinsonov pogled na život nadilazi granice industrije zabave u stvarni svijet: „Svijet je uvijek bi grubo mjesto. Gledao sam vijesti neki dan i pomislio sam 'sve sam to već čuo'. Onda dođu reklame, pa prebacite na drugi kanal s vijestima, pa na film kojeg ste već gledali, onda opet sve ispočetka. I svi imaju taj čudni izraz na licu, nešto u stilu 'Koliko bismo trebali biti zabrinuti? Možda će asteroid udariti u Zemlju'. A ja si mislim 'Daj začepite. Samo začepite.'"

Piše: Ned Ehrbar/MWN
24.09.2010. 10:00:00
http://metro-portal.hr/anthony-hopkins-sretan-sam-sto-je-mladost-prosla/48569/