Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2020. 13:29:00
NAJAVE

Antene iz karantene - Letu štuke

U sklopu projekta „Antena iz karantene“, Letu Štuke starim pjesmama dodjeljuju popratne video spotove! Za 1. April pogledajte „Paranoju“!

Paranoja
Paranoja (Arhiva)

U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i našim glazbenicima je teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji. Naime, na njima je uvijek i dodatna društvena odgovornost da posebice sad kad je teško, a ne samo u sretnim trenutcima, pokušaju ljudima olakšati teška životna razdoblja te barem prividno kroz glazbu stvoriti svijet u kojem se mogu opustiti i nakratko zaboraviti na stvarnost.

U skladu s time, Letu Štuke odlučili su pod zajedničkim nazivom „Antena iz karantene" svojim starim pjesmama udahnuti novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije.

„U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima.  Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni",  ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta „Antena iz karantene" - „A kad boli", s albuma „Brojevi računa" iz 2011. godine, objavljen je 14. ožujka, a danas, na Svjetski dan šale, 1. travnja, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom.

Riječ je o pjesmi „Paranoja" koja je objavljena na albumu „Proteini i ugljikohidrati". Pjesmu prati smiješni, animirani, popratni video broj koji su prigodno
odlučili objaviti na 1. april.


01.04.2020. 13:29:00
http://metro-portal.hr/antene-iz-karantene-letu-stuke/124723/