Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2012. 13:53:00
CYBERWARS

Anonymousi proglasili cyber rat Izraelu

Iako su se Izraelci pohvalili kako su odbili sve napade, Anonymousi su napravili stranice s osobnim podacima, ID brojevima kartica i mailovima 5 tisuća vladinih dužnosnika

Anonymousi proglasili Operaciju Izrael
Anonymousi proglasili Operaciju Izrael (Screenshot)

Anonymous, haktivistička grupacija našla je nove neprijatelje kojima je počela zadavati glavobolje. Naime, Anony su objavili cyber rat Izraelu, započevši s objavom osobnih informacija 5 tisuća dužnosnika. 

Prvo su poslali poruku izraelskoj vladi, koju možete vidjeti na dnu članka:

"Primjetili smo da izraelska vlada uporno ignorira upozorenja o kršenju ljudskih prava, gašenju interneta u Izraelu i zlostavljanju vlastitih građana, kao i građana susjednih država. Studeni 2012. godine bit će mjesec za pamćenje za izraelske obrambene snage i osobe zadužene za internetsku sigurnost. Izraelska Vlado, ovo je/postat će cyber rat."

Iako su se Izraelci pohvalili kako su odbili sve napade, Anonymousi su napravili stranice s osobnim podacima, ID brojevima kartica i mailovima 5 tisuća vladinih dužnosnika, srušivši usput 700 sajtova, uključući onaj od Bank of Jerusalem, Ministarstva obrane, predsjedničke službene stranice i slične.

Proglas Anonymousa

19.11.2012. 13:53:00
http://metro-portal.hr/anonymousi-proglasili-cyber-rat-izraelu/74958/