Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2012. 09:38:00
HAKTIVISTI

Anonymousi prijete Zyngi objavljivanjem njihovih igara besplatno

Ako Zynga odluči otpustiti radnike i prebaciti posao u Indiju, Anonymousi će objaviti sve njihove igre za besplatan dowload

Anonymousi prijete Zyngi
Anonymousi prijete Zyngi (Anonymous)

Haktivistički kolektiv Anonymous je objavio novu prijetnju na forumu AnonNewsa, rekavši da su u posjedu tajnih dokumenata Zynge o novim otpuštanjima i prebacivanju kompletnog poslovanja u Indiju radi smanjenja troškova.

Zynga je prošli tjedan najavila otpuštanje 140 zaposlenika i zatvaranje ureba u Japanu, SAD i Velikoj Britaniji zbog velikih gubitaka, koji su dosegli 50 milijuna dolara u trećem kvartalu. Zynga od izlaska na burzu stalno gubi vrijednost, nakon početnog skoka na 14 dolara po dionici trenutno je vrijednost sedam puta manja.

Prema Anonymousima, Zynga planira otpuštanje oko tisuću ljudi, uz dodatak da su svima zaprijetili sudskom tužbom ukoliko ta informacija izađe u javnost. Kako tvrtka ima oko milijardu dolara na računu, Anonymousi ovakvo ponašanje smatraju uvredljivim i traže od Zynge promjenu i veću socijalnu osjetljivost.

U slučaju da Zynga nastavi provoditi plan, Anonymousi prijete da će besplatno objaviti sve njihove igre koje su skinuli s njihovih servera.

Rok je ponovno simboličan - 5. studenoga, Guy Fawkes Day, kada bi se trebala dogoditi i Operacija Jubilee u Velikoj Britaniji, a postoje i prijetnje detonacijom bombe od 200 kg nitroglicerina u jednoj državnoj zgradi u SAD.

29.10.2012. 09:38:00
http://metro-portal.hr/anonymousi-prijete-zyngi-objavljivanjem-njihovih-igara-besplatno/74588/