Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2012. 11:44:00
WTF?!

Anonymousi prijete bombom?!

Netko se igra imenom Anonymousa, ili je ovaj svijet stvarno otišao kvragu kad haktivisti počinju koristiti nitroglicerin za svoje ciljeve

Operation Jubilee je 5. studenoga
Operation Jubilee je 5. studenoga (Anonymous)

Anonymous, ili netko tko se predstavio na taj način, objavili su na jednom od svojih YouTube kanala FawkesS3curity poruku od koje se mnogima digla kosa na glavi.

Naime, osoba na videu tvrdi da je u jednu vladinu zgradu u SAD postavljena bomba koja će eksplodirati 5. studenoga. Priopćenje ispod videa tvrdi sljedeće:

Dragi građani svijeta,

Mi smo anonimni. Od danas je 200 kilograma kompozitnog nitroglicerina i komercijalnih eksploziva uspješno sakriveno u vladinoj zgradi u SAD. 5. studenoga 2012. godine bomba će se detonirati na daljinsko upravljanje, putem kontrolnog protokola prijenosa, ostavljajući ozbiljne posljedice. Upozoravamo da je unutar sklopa zaštićenog od provale smješten osigurač osjetljiv na fizičku provalu u sklop ili pokušaj deaktivacije. Ako ovo oružje vojne snage bude pronađeno prije 5. studenoga, obavještavamo vas da nemamo nikakvu namjeru ozlijediti nevine ljude, no ne možemo reći isto za ljude koji su stvarni teroristi, ugnjetavači i kreatori ratova.

Mi smo anonimni

Mi smo legija

Mi ne zaboravljamo

Mi ne opraštamo

Očekujte nas 5. studenoga

Poruka je izazvala burne reakcije mnogih Anonymousa koji se ograđuju od ove objave, no kako se radi o labavo povezanom kolektivu ljudi koji dijele samo neke zajedničke interese, nije nemoguće da se jedna skupina odlučila boriti i drugim sredstvima.

Inače, 5. studenoga je Guy Fawkes Day, opjevan i u filmu V for Vendetta iz kojeg su Anonymousi uzeli masku koja im je postala zaštitni znak. Toga je dana Guy Fawkes pokušao dići u zrak britanski parlament daleke 1605. godine.

Ove godine Anonymousi pozivaju na masovne proteste ispred zgrade parlamenta na taj dan nazvane Operation Jubilee, a tko se odlučio to podržati bombom u SAD, pita se i FBI koji zajedno s ostalim američkim tajnim i javnom službama prijetnju sigurno uzima vrlo ozbiljno.

Ne preostaje nam drugo nego pričekati 5. studenoga, a ne bi bilo loše pružiti podršku i svratiti do našeg parlamenta pod maskama Guya Fawkesa . Hrvatski Anonymousi, javite se.

24.10.2012. 11:44:00
http://metro-portal.hr/anonymousi-prijete-bombom/74498/