Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 11:11:13
HUMANITARKA

Annie Lennox radi za škotsku vladu

Zvijezda Eurythmicsa postala je posebna izaslanica za škotski ogranak Commonwealthove parlamentarne zajednice (CPA)

(Getty Images)

Izvješća o pitanjima HIV/AIDS pandemije podnosit će na redovnoj bazi MSP-u (Programu medicinske sigurnosti), s posebnim naglaskom na stanje u Malawiju.

Alex Fergusson, predsjednik MSP-a u izvješću je rekao: „Jako smo zadovoljni što možemo objaviti Annieinu novu ulogu posebne izaslanice CPA za Škotsku i poželjeti joj dobrodošlicu za povratak u škotski parlament. Prošle godine bili smo oduševljeni kada je Annie pokazala velik interes za sudjelovanje u parlamentu."

"2009. Annie je podjelila svoje osobno iskustvo svjedočeći posljedicama HIVa/AIDSa u Africi i zalaganju za akciju koju svi možemo poduzeti u borbi s pandemijom. Ove godine nadamo se napretku u Annienom pozitivnom razvijanju SING kampanje prema ljudima koji žive sa HIV-om."

Annie Lennox rekla je: „ Apsolutno sam zadovoljna što sam službeno proglašena posebnom izaslanicom za škotski CPA s obzirom na problem HIVa/AIDSa. Ovim putem nadam se da ću doprinijeti škotskoj tradiciji zauzimanja za ljudska prava i pravku, posebno na žene i djecu u razvoju. Željela bih zahvaliti svima koji su to učinili mogućim."

Kao dio posla Annie će biti glavni govornik na Festivalu Politike te dati uvid u njezin rad i borbu s HIV/AIDS problemom u Južnoj Africi.

Annie Lennox je jedna od najvećih britanskih glazbenih diva, veteranka popularne glazbe i kulture, bivša članica grupe Eurythmics i cijenjena samostalna autorica i glazbenica, humanitarka i aktivistica za ljudska prava. Punih 20 godina traje njezina samostalna karijera tijekom koje je objavila četiri studijska albuma koji sadrže bezvremenske hitove 'Walking on Broken Glass', 'Why', 'No More 'I Love You's', 'Precious' i mnoge druge.

2003. nakon posjeta Južnoj Africi i svjedočenja tome što uistinu znači HIV/AIDS pandemija napisala je svojevrsnu himnu "Sing", jer je glazba najbolji komunikator na svijetu. Izvlačenje tog problema na površinu je osnovni motiv ove pjesme te je zajedno s kolegicama odlučila podići svijest o tom problemu.

27.05.2010. 11:11:13
http://metro-portal.hr/annie-lennox-radi-za-skotsku-vladu/41048/