Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2009. 13:57:24
'CRTIĆI' ZA SVE

Animafest Zagreb počinje 2. lipnja

Neparna godina znači kako će se u Europi i Movieplexu uživati u dugometražnim filmovima.

(www.animafest.hr)

Svjetski festival animiranog fila - Animafest Zagreb održat će se od 2. do 7. lipnja u kinima "Europa" i "Movieplex", objavili su danas organizatori toga uglednog festivala.

Osim programa Velikog natjecanja, na Animafestu će se održati kasnovečernje projekcije animiranih filmova, svjetska panorama recentnih animiranih ostvarenja te bogat program filmova i radionica za djecu.

U konkurenciji dugometražnog animiranog filma naći će se 10 najboljih ostvarenja u utrci za Grand prix Animafesta.

Umjetnički ravnatelj Svjetskog festivala animiranog filma Krešimir Zimonić od 42 prijave iz 24 zemlje odabrao je deset dugometražnih animiranih filmova Velikog natjecanja u utrci za službene nagrade tog festivala.

Ocjenjivački sud kojem je povjerena odluka o najboljem filmu ovogodišnjega dugometražnog filma Animafesta sastoji se od tri međunarodna člana - Lotte Geffenblad iz Švedske, Jia Duana iz Kine i Dubravka Matakovića.

Svjetski festival animiranog filma Animafest održava se od 1972. i po tradiciji je drugi festival animiranog filma u Europi.

Od 2005., otkako se održava svake godine, Festival neparnu godinu posvećuje dugometražnom filmu, a parnu kratkometražnom filmu. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 13:57:24
http://metro-portal.hr/animafest-zagreb-odrzava-se-od-2-do-7-lipnja/17665/