Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2019. 14:14:00
DOĐITE

ANIDOK 2019 u kinu Tuškanac

Edukativna radionica ANIDOK ima za cilj inspirirati filmske profesionalce različitih usmjerenja, proširiti im horizonte spoznaja i osloboditi kreativnost u uporabi animacije u dokumentarnom i drugom pripovjedanju

Jeste li čuli za animirani dokumentarac?
Jeste li čuli za animirani dokumentarac? (Arhiva)

U subotu 30. studenog 2019. od 13 do 20 i 30 u maloj dvorani kina Tuškanac održat će se novo izdanje jednodnevne edukativne radionice za animirani dokumentarni film ANIDOK.

Edukativna radionica ANIDOK ima za cilj inspirirati filmske profesionalce različitih usmjerenja, proširiti im horizonte spoznaja i osloboditi kreativnost u uporabi animacije u dokumentarnom i drugom pripovjedanju. Odabir predavača je holistički - temi animirane dokumentaristike pristupa se sa raznih aspekata: teorijskog, autorskog, transmedijskog i pravnog.

Predavanja će održati profesor Midhat Ajanović iz Švedske (tema je Animirani dokumentarac i dokumentarna animacija) i interaktivna pionirka Asta Wellejus iz Danske (tema je Virtualni svjetovi animacije i dokumentaristike).

Za masterclassove su zaduženi redatelj Alex Widdowson iz Ujedinjenog Kraljevstva (tema je Animirana psiha: predstavljanje neuroraznolikosti i psihologije kroz animirani dokumentarni film) i redateljica Regina Pessoa iz Portugala (tema: Kreativni proces rada na autobiografskom filmu Ujak Thomas).

Predavanje pod nazivom Virtualni svjetovi animacije i dokumentaristike održat će interaktivna pionirka Asta Wellejus iz Danske, a za studiju slučaja na temu Reguliranje prava za dugometražni animirani film Ruben Brandt, kolekcionar redatelja Milorada Krstića zadužena je Petra Pallagi iz Mađarske.

Ulaz na edukativnu radionicu je besplatan, a sva predavanja su na engleskom.

Program organizira ASIFA Hrvatske, sufinancira ga Hrvatski audiovizualni centar, nastaje uz podršku Kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza.

 

Satnicu i sve ostale detalje vezane uz ANIDOK 2019. potražite na ovoj poveznici.

24.11.2019. 14:14:00
http://metro-portal.hr/anidok-2019-u-kinu-tuskanac/122105/