Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2011. 15:58:00
KRALJ LEAR

Angelina Jolie na Brijunima

Josipović je opet iskoristio priliku za druženje s lijepom glumicom, dok je Jadranka Kosor na predizbornoj turneji otvaranja svega i svačega pa nije stigla

Angelina Jolie pogledala Kralja Leara na Brijunima

Kazalište Ulysses ugostilo je na drugoj ovogodišnjoj izvedbi predstave "Kralj Lear" glumicu Angelinu Jolie i predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića. Angelina je "Kralja Leara", kultnu predstavu Kazališta Ulysses, željela pogledati još prošle godine, no zbog prevelike medijske pompe oko njezinog dolaksa taj planirani posjet nije realiziran.

Brojni posjetitelji izvedbe 19. kolovoza nisu ni znali da je poznata glumica u publici sve dok Rade Šerbedžija nakon aplauza nije pozdravio svoju posebnu gošću. Glumica je tada izašla na pozornicu i poklonila se glumcima rekavši da joj je to najljepši kazališni doživljaj u životu.
Nakon završetka predstave glumica se obratila predstavnicima medija, rekavši su joj je ovaj posjet i predstava izvanredno iskustvo i da će sve koje poznaje potaknuti da dođu i vide Brijune i izvedbe Kazališta Ulysses.

"Ovo je bilo nevjerojatno iskustvo. Sjajna predstava koja na izvanredan način slavi kazalište. Inače sam velika obožavatelica Rade Šerbedžije, uživala sam raditi s njim. Nemam riječi za njegov rad, a nadam se da ću s njim jednog dana i glumiti s njim", izjavila je Jolie.
Dodala je i da će se na Brijune sigurno vratiti sa svojom obitelji i provesti tu malo više vremena.

Novinarima je rekla kako će boravak na Brijunima iskoristiti kako bi s predsjednikom Josipovićem razgovarala o umjetnosti i Hrvatskoj te problemu razminiranja. "Predsjednik i ja sutra ćemo još pričati o razminiranju. Bila sam šokirana kad sam čula koliki je to problem ovdje. Moramo sjesti i svi zajedno vidjeti što možemo napraviti da se taj problem riješi", istaknula je Angelina.

Nakon predstave Angelina i predsjednik Josipović pridružili su se ekipi Kazališta Ulysses na terasi njihovog kazališnog kampa u hotelu Franina na velikom Brijunu. Neobavezno druženje s glumcima, redateljicom Lenkom Udovički i ekipom Ulyssesa uljepšale su i spontane glazbene izvedbe riječke skupine "Putokazi", "Mostarske Sinfoniete" i Milice Šerbedžije, a druženje je potrajalo do 2,30 ujutro.

Tijekom jutra Josipović i Angelina Jolie razgovarali su o razminiranju Hrvatske, a na odlasku je slavna glumica poručila da će se sigurno vratiti.

20.08.2011. 15:58:00
http://metro-portal.hr/angelina-jolie-na-brijunima/62420/