Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2010. 17:38:00
FILM BEZ NASLOVA

Angelina Jolie brani svoj filmski pothvat u Bosni

Bosanske žrtve seksualnih zločina iz devedesetih pisale su UN-u za koji je Jolie veleposlanica dobre volje, te izjavile kako ona nije zaslužila taj položaj

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Getty Images)

Hollywoodska zvijezda Angelina Jolie uzvratila je kritičarima njezina redateljskog debija i rekla da većina ljudi podupire prikaz ljubavne priče između Srbina i Bošnjakinje uoči rata. U Parizu je uoči premijere sasvim drukčijega filma, romantične akcijske komedije "Turist" u kojoj glumi uz Johnnyja Deppa, Angelina Jolie rekla kako njezina namjera nije bila izazvati kontroverzu filmom o ratnoj Bosni. Bosanske žrtve seksualnih zločina iz devedesetih pisale su Ujedinjenim narodima za koje je Oscarovka Jolie veleposlanica dobre volje, i izjavile kako ona nije zaslužila taj položaj i ne zna dovoljno o tom etničkom sukobu.

"Jedna se osoba buni", rekla je Jolie. "Apsolutna većina stanovištva, glumci, premijer, predsjednik, svi su nam pružili izuzetnu potporu", rekla je i dodala kako je 95 posto glumaca preživjelo rat. Jolie svoj film, još bez naslova, opisuje kao ljubavnu priču Srbina i muslimanke uoči rata u kojem će poginuti stotinu tisuća ljudi. Producenti su promijenili planove snimanja u Bosni i preselili neke scene iz Sarajeva u Budimpeštu jer je jedan bosanski ministar u listopadu privremeno ukinuo dozvolu snimanja. (hina/metro-portal)

02.12.2010. 17:38:00
http://metro-portal.hr/angelina-jolie-brani-svoj-filmski-pothvat-u-bosni/52096/