Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2015. 09:34:00
BRAVO!

Andrej Vištica 8. na Ironmanu u Njemačkoj

Osmo mjesto nije loše, ali očekivanja su bila malo veća. Mislim da mogu još dosta bolje, ali na ovako dugim utrkama rijetko kad sve ide po planu, rekao nam je Vištica

Andrej Vištica bio je 8.
Andrej Vištica bio je 8. (Andrej Vištica)

U nedjelju se u Rothu u Njemačkoj održala najveća utrka na ironman distanci u Europi, a po prestižu druga iza Ironmana na Havajima. Utrka je ograničena na 3,500 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji te dodatnih 2,000 u štafetama, a lani se rasprodala u manje od minutu od otvaranja prijava što dovoljno govori o statusu kojeg uživa među natjecateljima. Procjenjuje se da je ove godine uživo utrku pratilo 260,000 gledatelja.

Pobjedu je odnio Njemac Nils Frommhold. Za 3,8 kilometara plivanja, 180km bicikla i 42,2 km trčanja trebalo mu je 7:51h što je sedmo najbrže vrijeme na ovoj distanci. Početak utrke je izgledao kao repriza lanjske. Nakon što je izašao iz vode u prvoj grupi, Frommhold je skupa sa Amerikancem Starykowicz-em napao na biciklu, te je s 4:09h koliko mu je trebalo za 180km, do trčanja stvorio 11 minuta prednosti pred najbližim pratiteljima. Na trčanju je Timo Bracht pomalo smanjivao prednost, ali za razliku od prošle godine, ovaj put nije uspio uloviti mlađeg Njemca, te se morao zadovoljiti drugim mjestom u vremenu 7:56h. Australac David Dellow je završio na 3. mjestu u vremenu 7:59h.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Yvonne van Vlerken ispred Australke Carrie Lester, te domaće natjecateljice Anje Beranek.

Hrvatski natjecatelj Andrej Vištica utrku je završio na 8. poziciji, a nakon utrke izjavio je:

„Osmo mjesto nije loše, ali očekivanja su bila malo veća. Mislim da mogu još dosta bolje, ali na ovako dugim utrkama rijetko kad sve ide po planu. Ovaj put sam se od starta osjećao dosta loše. Nisam mogao unijeti dovoljno kalorija za vrijeme bicikla što je došlo na naplatu u zadnjih 50km bicikla, te na trčanju. Zbog toga mi je ovo bila jedna od najtežih utrka koje sam ikad odradio i sretan sam što sam došao do cilja jer sam zadnja 4 sata utrke bio bez energije, borio se s grčevima i razmišljao o odustajanju.

17.07.2015. 09:34:00
http://metro-portal.hr/andrej-vistica-8-na-ironmanu-u-njemackoj/92875/