Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2011. 13:18:27
POMRAČENI UM

Anders Breivik imao i kraljevsku palaču na nišanu

Osim očite mete poput kraljevske palače, Breivik je na piku imao i Laburističku stranku

Otkrivene potencijalne mete napada norveškog ekstremista

Norveška kraljevska palača i sjedište laburističke stranke bile su moguće mete napada koje je u svojim planovima zacrtao desničarski ekstremist Anders Behring Breivik, odgovoran za ubojstvo 77 osoba u Oslu i okolici, piše tabloid Verdens Gang (VG) u subotu, a prenosi Hina.

Tijekom policijskog ispitivanja 32-godišnji Breivik je rekao da je kanio napasti i druge mete osim sjedišta vlade i otoka Utoeye, navodi VG pozivajući se na tužitelja.

Tabloid navodi da je kraljevska palača bila jedna od mogućih meta zbog svoje simboličke važnosti. Sjedište laburista smjerao je Breivik napasti jer tu stranku drži odgovornom za izgradnju multikuluralnog društva, koncepta što ga taj masovni ubojica prezire.

"Ne želim komentirati broj i vrstu meta koje je imao na umu. Radi se o očitim metama terorista i namjeri udara na vladu", rekao je tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby, navodi VG.

Norveška policija nije bila dostupna za komentar.

U napadima koje je Breivik priznao u središtu Osla u četvrti sa zgradama vlade te na otoku Utoeya ubio je 77 ljudi prošloga petka.

30.07.2011. 13:18:27
http://metro-portal.hr/anders-breivik-imao-i-kraljevsku-palacu-na-nisanu/61814/