Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2022. 16:01:00
ANALIZA

Analiza online potražnje u CEE regiji

U odnosu na ostatak regije, hrvatski potrošači apsolutni rekorderi po pitanju online potražnje za sezonskim proizvodima

Zanimljivo...
Zanimljivo... (Arhiva)

U tjednoj analizi online potražnje na Jeftinije.hr i ostalim platformama za usporedbu Heureka Grupe primijetili smo da se online potrošači u čak osam analiziranih država srednje i istočne Europe pojačano pripremaju za nadolazeću ljetnu sezonu i odlazak na godišnje odmore. 

Primijećeno podudaranje u online pretraživanjima među analiziranim državama CEE regije upućuje na pojačano zanimanje potrošača za proizvodima koje obično i asociramo uz ljetne mjesece - klima uređajima, SUP daskama, bazenima i depilatorima. 

Ovog su puta hrvatski potrošači u usporedbi s potrošačima iz drugih država definitivni rekorderi po pitanju online potražnje za spomenutim sezonskim proizvodima. U odnosu na tjedan ranije, potražnja za SUP daskama povećala se za čak 201 %, za bazenima nevjerojatnih 180 % dok je potražnja za klima uređajima, čiji vrhunac sezone potražnje u usporedbi s prošlogodišnjim analizama slijedi u idućih šest tjedana, porasla za čak 112 % u proteklih sedam dana. Slično je i s, za ovo doba godine, iznimno popularnom vrstom proizvoda za njegu tijela - depilatorima, za kojima je potražnja porasla za 45 %. 

Sličan obrazac ponašanja pokazali su i online potrošači u široj regiji kod kojih su primijećena podudaranja u online pretraživanjima - bazeni, SUP daske i klima uređaji  - zabilježili su rekordna povećanja u potražnji u svim analiziranim državama u proteklih tjedana dana.

28.05.2022. 16:01:00
http://metro-portal.hr/analiza-online-potraznje-u-cee-regiji/137960/