Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2010. 13:20:59
DOBRE PRIPREME

Ana Jelušić: S novim skijama se želim vratiti na slalomski vrh

Ivica Kostelić se nada Kristalnom globosu, dok Ana Jelušić vjeruje da se može vratiti među sedam najboljih slalomašica

Ana Jelušić
Ana Jelušić (Drago Sopta / CROPIX)

Moj cilj ove sezone je povratak u prvu jakosnu skupinu, među sedam najboljih slalomašica svijeta i zato jedva čekam prvu utrku u finskom Leviju, kazala je na konferenciji za novinare u Zagrebu najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić.

"Odradila sam odlično pripreme, opet smo otišli na mjesec dana u Argentinu, potom na glečere, a velika novost za mene je promjena skija nakon gotovo devet godina. Mislim da smo odradili dobar posao, zdrava sam i nadam se puno boljoj sezoni od prošle", kazala je Riječanka, koja će od ove sezone voziti na skijama marke Elan. Nakon Levija, Ana putuje na američku turneju, gdje će u Lovelandu trenirati uoči nastupa na utrci Svjetskog kupa u Aspenu.

"Ana je još uvijek naša najbolja skijašica, a ja sam uvjeren da se može vratiti u svjetski vrh u slalomu. Ona ima potencijala i želje da bude među prvih sedam slalomašica svijeta, a ja od nje očekujem ponovno postolja. Naravno, uvijek ponavljam, samo da ne bude ozljeda i bolesti", izjavio je direktor aplskih reprezentacija Vedran Pavlek, koji je dodao da Hrvatski skijaški savez, unatoč općoj recesiji, ambiciozno ulazi u novo četverogodišnje razdoblje koje će završiti Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.

"Već ove sezone na Svjetskom prvenstvu u Garmischu očekujem od osam do deset hrvatskih predstavnika, a Hrvatska će imati barem desetoro predstavnika u skijaju na ZOI u Sočiju. Ulagat ćemo u mlade jer ne želimo da hrvatsko skijanje prestane postojati nakon Sočija, a ove sezone će svoju priliku dobiti Tea Palić", zaključio je Pavlek.

Malo novca, velike ambicije

Iako ne putuje na otvorenje slalomske sezone u finskom Leviju sljedeći vikend, te nakon toga na američku turneju, mlada Tea Palić se nada dobrim rezultatima ove sezone. "Pripreme su prošle dobro, a za mene je najveći cilj Svjetsko juniorsko prvenstvo, popravljanje FIS bodova, te ostupno približavanje Svjetskom kupu. Sezonu ću započeti utrkama Europskog kupa u Norveškoj, a poslije ćemo vidjeti", kazala je Palić.

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić kazao od hrvatskog skijanja očekuje velike rezultate, iako su zbog recesije prihodi bitno smanjeni.

"Ovo je postolimpijska godina, što znači da su nam značajno smanjeni prihodi od Hrvatskog olimpijskog odbora, a zbog opće recesije proračun nam je manji od prošlogodišnjeg. Već smo učinili velike rezove, smanjivši broj natjecatelja, te pomoćnog osoblja, no to ne znači da od Ivice Kostelića, Jelušić, Natka Zrnčića-Dima i ostalih ne očekujemo rezultate dostojne ugleda hrvatskog skijanja. Krajni cilj novog četverogodišnjeg ciklusa jest barem jedna olimpijska medalja u Sočiju, a ja sam uvjeren da ćemo to ostvariti", kazao je predsjednik Glavić, koji je potom najavio i novoga sponzora Hrvatskog skijaškog savez - Raiffeisen grupu. Austrijska banka postala je sponzor hrvatske reprezentacije, slalomskih utrka na Sljemenu, a najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nosit će sljedeće dvije godine logo te banke na svojoj kacigi, kao što je to svojevremeno činio i veliki austrijski skijaš Hermann Maier.

"Usudim se nadati da će ta sreća, koju nosi suradnja s Raiffeisenom, s Hermanna Maiera prijeći na mene, te mi donijeti veliki Kristalni globus", kazao je Ivica.(hina/metro-portal)

09.11.2010. 13:20:59
http://metro-portal.hr/ana-jelusic-s-novim-skijama-se-zelim-vratiti-na-skijaski-vrh/50946/