Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2012. 16:30:21
UŽAS

Amerikanki uklonjen tumor od 23 kilograma

Morala je čekati mjesec dana na operaciju zbog pravila zdravstvenog osiguranja i tumor je rastao

Fotografija vijesti

Nemaju samo Hrvati problema s listama čekanja na operaciju. Zbog problema sa zdravstvenim osiguranjem i u Americi se na operacije čeka predugo ukoliko ne pripadate povlaštenoj klasi s privatim zdravstvenim osiguranjima. Naime, Američki kirurzi uklonili su u bolnici u New Jerseyu jednoj ženi brzorastući maligni tumor težak 23 kilograma koji je tu veličinu dosegnuo dok je ona čekala više od mjesec dana pravo na zdravstveno osiguranje u kategoriji onih iznad 65 godina, objavili su u utorak medicinski izvori.

"Radilo se o mršavoj ženi s ogromnim trbuhom. Izgledala je kao da nosi trojke", kazao je dr Davir Dupree koji je operirao 65-ogodišnjakinju u Riverview Medical Centru u Red Banku, New Jersey.

Nekih šest do osam tjedana prije prvog posjeta liječniku pacijentica je osjetila nelagodu u trbuhu i uočila da naglo dobija na težini. U trenutku kad je podvrgnuta operaciji njezine su noge bile otečene, imale je 24 kilograma više, bila je dehidrirana, a pretrage su pokazale da sarkom pritišće venu u abdomenu koja vodi krv u srce i da je ugroženog života.

Tumor za koji se čini da se razvio u masnom tkivu oko crijeva do trenutka zahvata već je okružio unutarnje organe i ukonjen je sloj po sloj tijekom petosatne operacije.

04.07.2012. 16:30:21
http://metro-portal.hr/amerikanki-uklonjen-tumor-od-23-kilograma/72401/