Metro-portal.hr

objavljeno 29.12.2016. 08:01:00
VERBALNI RAT

Amerikanci prijete sankcijama, Putin odmazdom

Pripremaju se dvostranačke sankcije koje će teško pogoditi Rusiju, pogotovo Putina kao pojedinca, na što je ruski predsjednik poručio da će uzvratiti još snažnije

Samo se vi igrajte ...
Samo se vi igrajte ... (Arhiva)

Rusija i njezin predsjednik Vladimir Putin mogu očekivati stroge sankcije zbog kibernetičkih napada tijekom američkih predsjedničkih izbora, rekao je u srijedu u Rigi američki senator iz redova republikanaca Lindsey Graham.

Republikanski i demokratski senatori su ranije ovog mjeseca pozvali na osnivanje dvostranačkog odbora koji će istražiti navodne kibernetičke napade stranih država na SAD, s naglaskom na navodne ruske pokušaje utjecaja na rezultate američkih izbora.

"Pripremaju se dvostranačke sankcije koje će teško pogoditi Rusiju, pogotovo Putina kao pojedinca", najavio je Graham u latvijskoj prijestolnici.

"Što je previše, previše je"

Latvija, Estonija i Litva, članice NATO-a kojima je u vrijeme Sovjetskog saveza upravljala Moskva, zabrinute su zbog ruske aneksije Krima iz 2014., te podrške proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini. Ti potezi su potaknuli zabrinutost baltičkih država da Moskva želi ponovno uspostaviti kontrolu nad cijelom regijom.

"Vrijeme je da Rusija shvati - što je previše, previše je", dodao je Graham ne pojasnivši što će biti uključeno u nove sankcije.

Rusija je reagirajući obećala odmazdu protiv Washingtona u slučaju novih gospodarskih sankcija.

"Iskreno, umorni smo od laži o 'ruskim hakerima' koja dolazi u Sjedinjenim Državama sa samog vrha", rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

29.12.2016. 08:01:00
http://metro-portal.hr/amerikanci-prijete-sankcijama-putin-odmazdom/102183/