Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2012. 13:04:00
SRAMOTA

Amerikanci na Olimpijadi u kineskoj opremi

Američki kongresnici izrazili su ogorčenje činjenicom da su službena uniforma američkih sportaša za svečano otvorenje OI u Lonodnu izrađena u Kini

Možda je i zastava Made in China ...
Možda je i zastava Made in China ... (Arhiva)

Američke uniforme za mimohod dizajnirao je Ralph Lauren, no obrana Američkog olimpijskog odbora da se radi o domaćem dizajneru nije umirila političare s Capitol Hilla.

"U SAD-u imamo 600.000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji, a naši olimpijci nose odjeću izrađenu u Kini. To je nedopustivo i nerazumno", kazao je demokrat iz New Yorka Steve Israel. "Mogu reći da sam vrlo ljut, a Američki olimpijski odbor može biti sram", dodao je vođa demokrata u senatu Harry Reid iz Nevade.

Glasnogovornik Američkog olimpijskog odbora Patrick Sandusky izjavio je kako se radi nepotrebna buka jer je Ralph Lauren američka modna ikona, koji je pobijedio na javnom natječaju. Sandusky je dodao kako, za razliku od svih drugih nacionalnih olimpijskih odbora na svijetu, američki ne dobiva ništa od države, već je u potpunosti zavisan od sponzora.

"Već desetak godina Amerikanci kupuju zastave koje su proizvedene u Kini jer su puno jeftinije od domaćih, a nitko od toga ne radi problem", zaključio je Sandusky.


13.07.2012. 13:04:00
http://metro-portal.hr/amerikanci-na-olimpijadi-u-kineskoj-opremi/72582/