Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2013. 10:01:00
KENNETH MERTEN

Američki veleposlanik nada se dogovoru Hrvatske i Slovenije

Nadamo se da će dvije zemlje što prije pronaći zadovoljavajuće rješenje oko pitanja Ljubljanske banke

Hoće li Slovenci požuriti?
Hoće li Slovenci požuriti? (Arhiva)

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten izrazio je u utorak uvjerenje da će Hrvatska i Slovenija ubrzo pronaći rješenje za spor oko Ljubljanske banke te da će se Hrvatska pridružiti Europskoj uniji.

"Podržavamo pristupanje Hrvatske Europskoj uniji...to je dobro za Hrvatsku, EU i hrvatske susjede. Nadamo se da će dvije zemlje što prije pronaći zadovoljavajuće rješenje oko pitanja Ljubljanske banke", kazao je Merten o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu koju Ljubljana još nije ni započela.

Merten je također ocijenio da buduće članstvo Hrvatske u Europskoj uniji neće utjecati na njezino stajalište prema zemljama regije te da će Zagreb i dalje iskazivati interes za stabilnu i naprednu Bosnu i Hercegovinu.

"Na Zagreb gledamo na način da će i dalje iskazivati interes za stabilnu i naprednu BiH", kazao je Merten na susretu s predstavnicima medija u Novinarskom domu povodom skupa kojeg su organizirali Američko veleposlanstvo i Zajednica bivših studenata američkih sveučilišta u Hrvatskoj - U.S. Alumni Community of Croatia (USACC).

23.01.2013. 10:01:00
http://metro-portal.hr/americki-veleposlanik-nada-se-dogovoru-hrvatske-i-slovenije/76108/