Metro-portal.hr

objavljeno 10.11.2010. 20:45:00
ŠOKANTNO!

Amazon prodaje "vodič za pedofile", korisnici bijesni

"Postoji trenutak u kojem je prodaja određenih knjiga pogrešna čak i kad to čini tvrtka čija politika ne podrazumijeva cenzuru", stoji u jednom od komentara korisnika Amazona

"Vodič za pedofile" (Amazon.com)

Amazon prodaje knjigu u kojoj se kratko rečeno brane pedofili. Ta je činjenica raspirila žučne rasprave o tome bi li tvrtka trebala malo više poraditi na odabiru onoga što prodaje - bijesni korisnici su čak zaprijetili i bojkotom u slučaju da gnjusna knjiga ne bude povučena iz Amazonove internetske trgovine.

Knjiga "The Paedophile's Guide to Love and Pleasure: A Child-lover's Code of Conduct" čiji je autor Philip R. Greaves II, nudi savjete pedofilima koji se plaše toga da će postati meta odmazde. Knjiga je napisana u elektroničkom obliku i dostupna je samo za čitač Kindle Amazon.com Inc.-a.

U sekciji za recenzije i komentare korisnika Amazona nalaze se samo osude i molbe da se knjiga ukloni iz prodaje. "Postoji trenutak u kojem je prodaja određenih knjiga pogrešna čak i kad to čini tvrtka čija politika ne podrazumijeva cenzuru", stoji među komentarima. Drugi korisnik navodi kako je prodaja ovakve knjige na mjestu na kojem je dostupna milijunima ljudi pa čak i djeci jednostavno nešto gnjusno i sablažnjivo dodavši da to nije vrijedno nikakvog novca. Bijes se proširio i na Twitter i ostale društvene mreže. Amazon zasad nije reagirao na osude niti je pojasnio je li uopće i kako provjerava knjige koje prodaje.


10.11.2010. 20:45:00
http://metro-portal.hr/amazon-prodaje-vodic-za-pedofile-korisnici-bijesni/51019/