Metro-portal.hr

objavljeno 02.04.2013. 12:32:00
PAMETAN POTEZ

Amazon kupio Goodreads, socijalnu mrežu čitatelja knjiga

Amazon se proširio na socijalnu mrežu za fanove čitanja knjiga, sad još samo linkovi na knjige i evo novog prihoda

Amazon je napravio odličan potez
Amazon je napravio odličan potez (Arhiva)

Jeff Bezos je opak igrač, to se oduvijek znalo, a da se zna prilagoditi pokazao je i ovih dana kupovinom Goodreadsa, najveće svjetske socijalne mreže za ocjenjivanje pročitanih knjiga. 

Goodreads ima preko 16 milijuna članova koji su katalogizirali i ocijenili 360 milijuna knjiga, dodajući preko dvadeset milijuna novih knjiga svaki mjesec. Tvrtka je osnovana 2007, godine i uspjela je prikupiti 2.75 milijuna dolara od investitora koji nesumnjivo trljaju ruke.

Podsjećamo, Amazonov Kindle najprodavaniji je e-čitač knjiga u svijetu, kojeg nije uspio ozbiljnije ugroziti niti iPad i Kindle aplikacija za njega.

Detalji ove transakcije nisu poznati, no jedno je sigurno - Amazonovi programeri imat će prilično posla da postave 360 milijuna linkova prema svojoj online knjižari, no nakon toga se mogu zavaliti u fotelju i gledati kako prodaja knjiga mahnito raste. 

Amazon je na ovaj način doskočio svim konkurentima na tržištu prodaje knjiga i, može se slobodno reći, ne samo sačuvao vodeće mjesto nego i osigurao dominaciju.

02.04.2013. 12:32:00
http://metro-portal.hr/amazon-kupio-goodreads-socijalnu-mrezu-citatelja-knjiga/77371/