Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2022. 21:01:00
CUGA

Alkoholna pića koja vas neće udebljati

Dok kalorije variraju između različitih marki pića, određena alkoholna pića obično imaju manje kalorija od drugih

Što ima koliko kalorija
Što ima koliko kalorija (Arhiva)

Dobro, vrijeme je za izlazak, petak je... i što se pije? Mislim, nije to jednostavno pitanje, jer ako ne pazite, nakon par mjeseci ćete najednom imati problema da se uvučete u hlače koje su vam još nedavno bile sasvim u redu... kužite? ;)

Dok kalorije variraju između različitih marki pića, određena alkoholna pića obično imaju manje kalorija od drugih.

Šampanjac je najmanje kaloričan. Sadrži oko 90 kalorija po čaši. U čemu je trik? Ima više šećera od likera pa se potrebno ograničiti na čašu ili dvije.

Votka obično sadrži oko 100 kalorija u jednoj čaši. Uz to, ako vam je prejaka, izvrsno se slaže s beskaloričnim alternativama sokovima kao što je seltzer.

Tekila sadržava oko 100 kalorija. Također se dobro slaže sa sokom od brusnice ili limunadom, a možete je popiti i jako ohlađenu s kriškom limete.

Rum ima oko 100 kalorija. Međutim, nikako ga ne biste trebali piti s gaziranim sokovima jer onda postaje prava kalorijska bomba.

Viski, kao i navedena pića, sadrži oko 100 kalorija po čaši. Lako se pije i nije ga potrebno miješati s drugim pićima pa je dobar izbor ako pazite na prehranu.

Gin ima oko 105 kalorija po čaši. Iako je omiljen u kombinaciji s tonikom, možda je bolje zamijeniti to gazirano piće seltzerom i smanjiti ukupnu količinu kalorija koju ćete unijeti tim pićem.

Sve u svemu, mogli bi se i dobro najesti nakon par čašica... stoga, oprez! 

04.02.2022. 21:01:00
http://metro-portal.hr/alkoholna-pica-koja-vas-nece-udebljati/136346/