Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2012. 11:18:00
EMOTIVNOST

Alkohol stvarno pomaže u druženju

Umjerena konzumacija alkohola potiče ljude na emotivniji pristup drugima i otvoreniju komunikaciju

Alkohol olakšava komunikaciju
Alkohol olakšava komunikaciju (Arhiva)

Izraz otići na cugu obično znači da s društvom zasjednemo u omiljen kafić i družimo se uz ispijanje kave ili nekog alkohola, a studija Sveučilišta Pittsburgh pokazala je da je alkohol ključan sastojak dobrog druženja.

Alkohol umanjuje negativne osjećaje prema drugima, potiče na emotivniji pristup drugima i bitno otvoreniju komunikaciju, naravno, u slučaju kada ga konzumirate umjereno i u primjerenim količinama. 

Malo alkohola učinit će našu okolinu simpatičnijom i prihvatljivijom, pokazalo je istraživanje u kojem su ljude podijelili u grupe od tri osobe koje se prije nisu poznavale. Neke su grupe smjele konzumirati alkohol, dok druge nisu, a treće su pile placebo alkohola.

Rezultati su pokazali da su u grupama koje su konzumirale alkohol brže i kvalitetnije ostvareni dobri odnosi, ljudi su se češće smijali i bili su bitno razgovorljiviji od onih koji nisu konzumirali alkohol.

Nakon eksperimenta su konzumenti alkohola imali bolje mišljenje o članovima svoje grupe od trezvenjaka, pa kad sljedeći put sjednete u nepoznatu ekipu, uzmite pićence da vam se jezik razveže, no u umjerenim količinama. 

01.08.2012. 11:18:00
http://metro-portal.hr/alkohol-stvarno-pomaze-u-druzenju/73001/