Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 21:55:09
TERORIZAM

Al-Kaida preuzela odgovornost za samoubilački napad u Jemenu

Jemenski ogranak terorističke mreže - Al Kaida Arapskog poluotoka (AQAP), preuzeo je odgovornost za napad u kojemu je poginulo više od 90 osoba

Fotografija vijesti

Bombaš samoubojica s eksplozivom pričvršćenim ispod vojne odore ubio je više od 90 osoba na probi vojne parade u jemenskom glavnom gradu Sani u ponedjeljak, a odgovornost za taj napad preuzela je Al Kaida, javlja Hina.

Jemenski ogranak terorističke mreže - Al Kaida Arapskog poluotoka (AQAP), objavio je da je izvršio taj najsmrtonosniji napad do sada, čiji su cilj bili ministar obrane i zapovjednici jemenske vojske. Al Kaida je najavila da bi mogla opet udariti, ako ne prestanu vojne akcije protiv militanata na jugu zemlje, koje se odvijaju uz potporu SAD-a.

Jemenski predsjednik Abd-Rabbu Mansour Hadi, čiji je prethodnik svrgnut u pobuni, priopćio je nakon napada da će snage sigurnosti postati "tvrđe i odlučnije u progonu terorističkih elemenata".

Ministarstvo obrane je objavilo da je najmanje 90 vojnika poginulo, a 222 su ranjena. Jemenski ministar obrane i načelnik glavnog stožera bili su na probi za vojnu paradu za Nacionalni dan, kojim se obilježava ujedinjenje Jemena, ali oni nisu ozlijeđeni.

21.05.2012. 21:55:09
http://metro-portal.hr/al-kaida-preuzela-odgovornost-za-samoubilacki-napad-u-jemenu/71223/