Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2011. 09:20:45
TERORIZAM

Al-Kaida pozvala muslimane Zapada na džihad

Videosnimka terorističke organizacije Al-Kaida, načinjena nakon smrti Osame, poziva na džihad

Ayman Al-Zawahiri
Ayman Al-Zawahiri (Wikipedia/As Sahab)

Teroristička mreža Al-Kaida objavila je novu videosnimku, načinjenu nakon smrti Osame bin Ladena, na kojoj muslimane koji žive na Zapadu poziva na džihad "na neprijateljskom teritoriju", izvijestilo je u petak američko središte za praćenje islamističkih internetskih stranica (SITE), prenosi Hina.

Snimka, koja ima dva dijela, traje ukupno sat i četrdesetak minuta. Na snimci se svojim porukama obraćaju, među ostalima, Ayman al-Zawahiri, jedan od čelnika Al-Kaide i Amerikanac Adam Gadahn, glasnogovornik mreže.

Muslimani na Zapadu su "najprikladniji za presudnu ulogu u džihadu protiv cionista i križara", rekao je Gadahn na engleskom, a prenosi SITE.

Muslimani u Sjedinjenim Državama mogu u trgovinama, kao i bilo tko drugi, lako nabaviti automatsko oružje a da ne moraju predočiti osobnu iskaznicu, istaknuo je Gadahn.

"Bitno je da oslabimo želju naših kukavičkih neprijatelja za ratovanjem tako što ćemo napadati utjecajne javne osobe u cionističkim i križarskim medijima, vladama i gospodarstvima", dodaje.

Kako navodi SITE, snimku pod nazivom "Odgovorni ste samo za sebe" načinio je As-Sahab, odjel Al-Kaide za medije.

04.06.2011. 09:20:45
http://metro-portal.hr/al-kaida-pozvala-muslimane-zapada-na-dzihad/59709/