Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2011. 09:25:48
PODRŠKA ISLAMIZACIJI?

Al-Kaida podržala libijske prosvjednike

Sjevernoafrički ogranak Al-Kaide osudio je libijskog čelnika Moamera Gadafija i izrazio solidarnost s prosvjednicima koji su se pobunili protiv njegove vlasti

Fotografija vijesti

Al-Kaida u islamskom Magrebu je obećala svoju pomoć u pobuni protiv Gadafija, optuživši ga da je zapovijedio zračno bombardiranje prosvjednika, te unajmio afričke plaćenike, prenosi Hina. "Učiniti ćemo sve što je u našoj moći da bismo vam pomogli, jer je vaša borba borba svih muslimana koji vole Alaha i njegova proroka", prema priopćenju AQIM-a, navodi SITE.

AQIM navodi da je vrijeme da Gadafi, "izdajica kamenog srca" doživi sudbinu predsjednika Egipta i Tunisa, Hosnija Mubaraka i Bena Alija. "Izražavamo podršku libijskoj revoluciji i njezinim legitimnim zahtjevima i jamčimo narodu Libije da smo s njim i da ga nećemo napustiti", piše u priopćenju na džihadističkim internetskim stranicama, navodi SITE.

U masovnim prosvjedima koji od prošlog mjeseca potresaju više zemalja arapskog svijeta svrgnuti su Mubarak i Ben Ali, a prosvjednici u Libiji ozbiljno su ugrozili Gadafijev opstanak nakon 42-godišnje vladavine.

24.02.2011. 09:25:48
http://metro-portal.hr/al-kaida-podrzala-libijske-prosvjednike/55745/